Hovedinnhold

Børs Norge - Saudi-Arabia

Norge - Saudi-Arabia 6-0 (3-0).

Molde Nye Stadion. T: 13 114. Dommer: Knud Erik Fisker, Danmark - 4 poeng. Rødt kort: S.A.: Al-Daye (18), Al-Khlaiwi (35). Gult kort: N: H. Flo. S.A.: Sami. Mål:1-0 (str. 21) Rekdal. 2-0 (31) Solskjær (Mykland). 3-0 (42) Solskjær. 4-0 (82) Østenstad (Strand). 5-0 (87) T.A. Flo (Østenstad). 6-0 (88) Strand. Innbytter N:Hoftun 45 min. for Eggen. Strand 33 min. for Mykland. Egil Østenstad 12 min. for H. Flo. Henning Berg 1 min. for Johnsen.

Overraskelsen
Norge klarte å holde tempoet såpass oppe at det endte på 6-0, selv etter at Saudi-Arabia fikk to mann utvist før 1. omgang var slutt. Og selv om Drillo ikke var fornøyd med alle støttepasningene, likte han at de to målsettingene laget satte seg i pausen ble innfridd: Tre mål til, og ingen flere gule eller røde kort. Norge skapte ikke så mye etter pause, men var desto mer effektive. Dermed fikk vi en av våre største seire siden Drillo overtok høsten 1990.

Skuffelsen
Det ble etter hvert en kamp som ikke hadde noen nerve, ingen mulighet til å få sett spillere i de rollene Drillo ønsket - og på mange måter meningsløst. Sånn blir det når motstanderen må spille over en time med to mann mindre på banen. Drillo vurderte å sende bare ni mann på banen etter pause, men fant ut at det ville være vel provoserende. Dermed fikk vi aldri den avsluttende treningskampen alle hadde ønsket seg, bare et godt resultat.

Spillerbørsen
System: 4-5-1

Frode Grodås 5
Hadde en inngripen som kan kalles redning, ute i feltet. Ellers hadde han sin absolutt roligste dag som keeper for Norge på sine 39 landskamper.

Alf Inge Håland 4
Lite aktiv fremover på banen, og styrket ikke sine VM-sjanser. Spilte på det sikre, og tok få sjanser. Virker merket av at han ikke spiller i samme posisjon på klubblaget.

Dan Eggen 5
Byttet ut med Hoftun i pausen. Gjorde jobben sin, vant som ventet mye i luften og virket trygg og god i alt han foretok seg. Samarbeidet med Johnsen fungerte tilfredsstillende.

Ronny Johnsen 5
Uvanlig rolig kveld, og Johnsen tok seg noen turer fremover på banen etter pause. Burde muligens gjort det enda oftere. Trygg og god de få gangene han ble satt under press.

Stig Inge Bjørnebye 5
Ikke så farlige cornere denne gangen, men virker sikker med venstrefoten. Gode langpasninger mot Håvard Flo. Engasjerte seg mer og mer offensivt, og slo en del gode innlegg i 2. omgang. Lite under press defensivt.

Håvard Flo 4
Vant som ventet alt i lufta. Men det ble ikke mye ut av det denne gangen. Litt uvenn med ballen, og hadde et par store sjanser han burde utnyttet bedre. Byttet ut med Østenstad mot slutten av kampen.

Vidar Riseth 5
Åpnet famlende, og hadde trøbbel med å finne posisjonen sin. Jobbet hardt, og kom etter hvert godt inn i kampen. Var involvert i mye av det Norge skapte, og viste nok en gang at han er en verdifull spiller. Men hvor han er best, vet kanskje ikke Drillo engang.

Kjetil Rekdal 5
Gjorde også mye rart i begynnelsen av kampen, og misset på de enkleste ting. Som Riseth kom han mer med etter hvert, og scoret på straffesparket som åpnet for Norges brakseier. Styrte det meste etter den goalen, uten på noen måte å briljere.

Erik Mykland BB 6
Ny, god landskamp av Myggen. Var nok en gang den kreative drivkraften på midtbanen, der enhver pasning hadde en konstruktiv mening. Glimrende gjennomspill til Solskjærs 2-0-scoring. Vant mange dueller, og styrket sine muligheter til å starte mot Marokko. Byttet ut med Strand en drøy halvtime før slutt.

Ole Gunnar Solskjær 6
Åpnet aggressivt, men bommet på et par muligheter. Involverte seg mye, og fikk etter hvert lønn for strevet med både en og to scoringer. I tillegg laget han straffespark og fikk to arabere utvist. Mer anonym etter pause.

Tore André Flo 5
Prøvde som vanlig på mye, men lyktes bare delvis. Men det er alltid farlig der Flo er. God bevegelse, og til slutt fikk han da også en goal som gjør at han holder snittet sitt på en goal annenhver kamp på landslaget. Bra i lufta.

Erik Hoftun 5
Inn for Eggen etter pause. Klart godkjent, og gjorde det meste riktig i en for ham enkel kamp. Vant de duellene han kom i, og slo presise og gode pasninger. Viste at han er til å stole på.

Roar Strand 5
Scoret igjen et mål, og var et friskt pust den halvtimen han spilte for Mykland. Gikk direkte på løp med en gang han kom inn, og skapte mye for seg selv og andre. Ny, god søknad til VM-plass.

SUM 13 mann 65
SUM 11 mann 55

Vurdert av Knut Espen Svegaarden, Truls Dæhli, Rune Bratseth, Bjørn Arne Johannessen og Jostein Overvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball