Hovedinnhold

Svennis lurt av britisk tabloid

LURT: Sven Göran Eriksson skal ha oppgitt hemmelige detaljer om sin fotballframtid til britiske tabloidreportere han trodde var sjeiker. Foto: AP
LURT: Sven Göran Eriksson skal ha oppgitt hemmelige detaljer om sin fotballframtid til britiske tabloidreportere han trodde var sjeiker. Foto: AP
(VG Nett) Englands svenske landslagstrener Sven-Göran Eriksson skal ha blitt lurt av en britisk tabloidavis til å oppgi hemmelige detaljer om sin egen fotballfremtid.

Denne saken handler om:


To reportere fra tabloidavisen «News of the World» ga seg ut for å være sjeiker som ville møte Eriksson i forbindelse med at de ønsket å starte et fotballakademi i Dubai.

Samtalen skal derimot ha tatt en ganske annen vending da Eriksson skal ha foreslått at sjeikene heller burde kjøpe en Premier League-klubb, og lanserte seg selv som trenerkandidat. Alt sammen ble fanget opp av reporternes skjulte kamera.

Svennis skal ifølge flere britiske aviser ha sagt at Aston Villa er til salgs, at David Beckham er beredt til å komme tilbake til England hvis Eriksson ber ham om det, og at Michael Owen langt fra er fornøyd med sin kontrakt i Newcastle.

- Vil forlate landslaget

Svennis skal ha sagt at han har planer om å forlate det engelske landslaget etter VM i Tyskland til sommeren, i alle fall hvis de vinner turneringen, og at han i en ny klubbtrener-rolle vil ha like godt betalt som Chelsea-sjef José Mourinho som er fotballøyas best betalte trener i dag.

Eriksson har kontrakt med det engelske fotballforbundet ut 2008, og forbundet var informert om Erikssons besøk til Dubai, men trodde at samtalene utelukkende skulle dreie seg om et fremtidig fotballakademi.

Avslørte lønnen

- Vi vil sette oss inn i hele reportasjen før vi kommenterer denne saken, heter det i en uttalelse fra det engelske fotballforbundet søndag.

I TV-bildene, som søndag ruller på nyhetskanalen Sky News, ser man Eriksson i en lengre samtale med de som l urer ham. Svensken avslører blant annet hvor mye han har i lønn som engelsk landslagssjef.

- Jeg har tre millioner pund netto, sier han om sin årslønn.

- Ren fantasi

Erikssons manager Athol Still avfeier reportasjen som ren fantasi og sier samtalene var rent hypotetiske og rene fantasier.

- Dette er ren fantasi. Sven har aldri sagt at han ikke vil overholde kontrakten sin med det engelske forbundet, han har til og med snakket med meg om mulighetene for å utvide den til 2010. Han snakket om mulighetene for å trene Aston Villa, for du vet aldri hva som skjer i fotball, men det var aldri snakk om forhandlinger. Det var rent hypotetisk, sier Still til BBC.

Også Eriksson og Still vil sette seg bedre inn i artikkelen til «News of the World» før de vil vurdere om de skal gå til sak mot avisen.

«News of the World»-reporteren som lurte Svennis, Mazher Mahmood, har tidligere lurt flere britiske kjendiser til å snakke om hemmeligheter ved å gi seg ut som sjeik. Blant annet skal Grevinnen av Wessex, Prins Edwards kone, ha snakket om kongefamilien til «sjeikene».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball