Hovedinnhold

- Folk i Danmark hater meg

Skandalemannen beklager angrepet på dommeren

KLIKKET FULLSTENDIG: Den danske supporteren (ryggen til) sier han ikke husker så mye av sommerens angrep på dommer Herbert Fandel (venstre). Nå må den vel ivrige tilskueren i fengsel, i tillegg saksøkes han for nesten to millioner danske kroner. Foto: Scanpix
KLIKKET FULLSTENDIG: Den danske supporteren (ryggen til) sier han ikke husker så mye av sommerens angrep på dommer Herbert Fandel (venstre). Nå må den vel ivrige tilskueren i fengsel, i tillegg saksøkes han for nesten to millioner danske kroner. Foto: Scanpix
29-åringen som angrep dommeren i landskampen mellom Danmark og Sverige lørdag, begynner å skjønne hvor sterke reaksjonene mot ham er.

Denne saken handler om:

- Folk i Danmark hater meg, men jeg har ennå ingen fornemmelse av hvordan reaksjonene er i Sverige - annet enn at de naturligvis synes jeg er en idiot, sier den danske 29-åringen til Ekstra Bladet.

- Unnskyld

Mannen er samboer med en svensk jente og bosatt i Göteborg. Da Christian Poulsen på stillingen 3-3 pådro seg rødt kort og ga Sverige straffe like før slutt i EM-kvalifiseringskampen lørdag kveld, mistet den danske supporteren hodet og stormet banen.

- Det finnes ingen unnskyldning for det jeg har gjort. Derfor fortjener jeg den straffen jeg får, sier han til Expressen.

Han langet ut etter dommer Herbert Fandel, men ble stoppet av den danske spilleren Michael Gravgaard.

- Jeg er overlykkelig for at han stoppet meg før noe verre skjedde. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå hvorfor jeg skulle ha noe imot dommeren. Han hadde gjort en bra kamp, og nok en gang fatter jeg ikke hvorfor jeg ble så sint at jeg løp mot ham, sier han ifølge den danske avisen BT.

Etter en tenkepause i garderoben og en prat med UEFA-delegaten blåste Fandel av kampen og Sverige ble tilkjent 3-0-seier. Skandalen var komplett for Danmark som allerede lå forholdsvis dårlig an i kvalifiseringsgruppen.

- Jeg vil så gjerne si unnskyld til alle i Danmark. Jeg spolerte en fantastisk aften for mange. Og jeg spolerte landslagets sjanser for å kvalifisere seg til EM, sier den ulykkelige mannen til Ekstra Bladet.

- Jeg har det veldig dårlig og angrer. Vil be hele Danmark, Sverige og dommeren om unnskyldning for min umenneskelige oppførsel, sier den danske 29-åringen til svenske Aftonbladet.

Samler krefter

Nå skal han forsøke å samle krefter for å komme seg videre. Han og hans svenske samboer skal etter planen flytte inn i et nytt hus om kort tid, og han må stå oppreist overfor sine arbeidskolleger og forklare det han gjorde.

Selv hevdet han i landsretten at han ikke husket at han slo etter dommeren. Etter inntak av 15-18 øl var det sorte hull i hans hukommelse. Men han slapp å sitte i varetekt ettersom retten mente det ikke var fare for gjentakelse. Likevel kan han få en sterk reaksjon senere.

- Nå må jeg avvente og se om landsretten vil ha meg varetektsfengslet, sier han til Ekstra Bladet.

Men også økonomisk kan 29-åringen ryke på en kjempsmell. Det danske fotballforbundet vurderer nemlig å saksøke ham for millioner av kroner.

- Det som skjedde føles helt uvirkelig. Nå risikerer jeg kanskje aldri å kunne eie noe som helst, sier den angrende synderen.

I Danmark har det vært lynsjestemning etter at han stormet banen og ødela alt håp for Danmark etter den fantastiske opphentingen fra å ligge under 0-3 for Sverige. Nå vet også alle som ønsker å få vite det, hvordan han ser ut. Ekstra Bladet trykket i går ansiktet hans over hele førstesiden med tittelen:

«HVEM ER DEN IDIOT»

En 23 år gammel danske er drapstruet på SMS da noen mente det var ham som stormet banen og angrep dommeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball