Hovedinnhold

Blekkspruten Paul har gått i hi etter Tysklands tap

SPÅR: Blekkspruten Paul spår tysk nederlag på bildet. Han har blitt et VM-fenomen og tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet. Foto: AFP
SPÅR: Blekkspruten Paul spår tysk nederlag på bildet. Han har blitt et VM-fenomen og tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet. Foto: AFP
(VG Nett) Det er ikke lett å være kjendisblekksprut Paul i disse dager. Tysklands tap i semifinalen har gått hardt inn på det åttebente orakelet, som har gått i hi før han skal spå de siste resultatene i fotball- VM.

Denne saken handler om:

- Bronsefinalen mellom Tyskland og Uruguay vil bli spådd av Paul fredag klokken elleve. Vi er ennå ikke sikre på når han vil spå finaleresultatet, sier en blid underholdningssjef ved Sea World-senteret i Oberhausen, Daniel Fey, til VG Nett.

Nå viser det seg at Paul likevel skal spå finalen, men bare hvis han orker flere muslinger etter bronsekampen.

- Vi vil ikke overbelaste ham, sier en ansatt i akvariet.

Det er ikke bare tyskerne som sørger over tapet mot Spania i semifinalen. Nederlaget skal også ha gått hardt inn på det åttebente orakelet.

- Han gjemmer seg og vil ikke komme frem. Det er klart at han er veldig lei seg for at Tyskland tapte. Han trenger kanskje også ro før han skal spå de siste resultatene, sier Fey.

I hardt vær

Paul har vært i hardt vær de siste dagene, da han spådde at Tyskland skulle tape mot Spania. Han ble hetset på flere tyske nettsider. Flere kom med trusler om å lage Paella og andre matretter av den stakkars blekkspruten.

Les også:Blekkspruten Paul spår tysk nedtur

Heldigvis tar Paul alt med knusende ro.

- Han mottar jo også mange hyggelige meldinger. Blant annet kjærlighetsbrev, avslører underholdningssjefen.

Oppmerksomheten rundt Paul er stor. Han er den store attraksjonen ved Sea World.

- Han er veldig godt likt av de besøkende. Alle spør etter Paul og han liker rampelyset godt. Men det er to ting han ikke er så glad i. Han blir sur hvis folk banker på akvarieglasset og hvis han blir utsatt for sterkt lys, sier Fey.

Begynte tidlig

Det er ikke første gang Paul spår kampresultater. Han var også aktiv under fotball-EM i 2008. Ideen om å omvende Paul til et orakel fikk man da de ansatte la merke til hans lidenskap for baller. Han var også en habil boksåpner. Dermed var den videre karrieren klar.

Men underholdningssjefen er usikker på om den snart tre år gamle blekkspruten kommer til å leve til å spå fotball- EM om to år.

- Men han har i hvert fall lagt spor etter seg. Han lever et liv andre blekkspruter bare kan drømme om, avslutter Fey.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball