Hovedinnhold

Betenkt Hegerberg til Champions League-finale: – Vi har en jobb å gjøre

<p>TIL FINALE: Ada Hegerberg og Lyon slo lørdag kveld Manchester City ut av Champions League.</p>

TIL FINALE: Ada Hegerberg og Lyon slo lørdag kveld Manchester City ut av Champions League.

Foto: Scanpix
(Lyon-Manchester City 0-1, 3–2 sammenlagt) Ada Hegerberg (21) gleder seg over å være klar for en ny Champions League-finale med Lyon, men superspissen mener laget må forbedre seg før møtet med Paris Saint-Germain 1. juni.

Denne saken handler om:

Med 3–2 sammenlagt over Manchester City i semifinalen i Champions League kan Lyon-spillerne forberede seg på en festaften i Wales. 1. juni spiller Ada Hegerberg og lagvenninnene sin andre strake finale når Paris Saint-Germain venter på Cardiff City Stadium.

I mellomtiden mener den norske målmaskinen at laget må arbeide målrettet for å bli enda bedre om de skal forsvare tittelen fra i fjor.

– Det var en bra første omgang, men så mister vi grepet i den andre. Vi har en jobb å gjøre for å kunne gå hele veien i år. Det må vi jobbe med på trening. Vi har mye ball, men vi har en del å gå på når det gjelder å skape muligheter. Jeg er utrolig glad for å være i finalen, men det må jobbes, formaner Hegerberg overfor VG noen minutter etter at avansementet er sikret i Lyon.

Les også: La Hegerberg-jubelen stoppe den håpløse sammenlikningen

– Ubeskrivelig følelse

Forrige sesong banket Hegerberg inn utrolige 54 mål i løpet av et år hvor hun vant både den franske serien og cupen – i tillegg til Champions League.

Om en drøy måned kan hun få muligheten til å løfte den gjeveste pokalen igjen. Og selv om hun ikke er 100 prosent fornøyd med lagets spill om dagen, er hun overlykkelig over det Lyon har oppnådd.

– Det er så kult. I kveld spiller vi for 20 000 mennesker på en fantastisk stadion. Det er en ubeskrivelig følelse. At vi er i en finale igjen nå, er noe jeg verdsetter veldig høyt, forteller 21-åringen.

Husker du? Hegerberg vant to priser på Idrettsgallaen

Brennhet

Lyon er inne i en periode hvor sesongen vil bli definert i løpet av et hektisk kampprogram. Før Champions League-finalen skal Lyon også møte motstander Paris Saint-Germain ytterligere to ganger.

– Vi kjenner dem utrolig godt. Det blir veldig spesielt, for vi møter dem tre ganger på en måned nå. Det viser at fransk fotball har fått en bra fot i kvinnefotballen, sier Hegerberg.

Lørdag kveld ble hun erstattet av amerikanske Alex Morgan i pausen, uten at det gir noen indikasjon på hennes egen form. For som hun selv sier, er den mildt sagt god.

– Jeg er egentlig «on fire», men jeg fikk beskjed før kampen i dag om at jeg skulle spille én omgang. Da må jeg bare forholde meg til det, forteller Hegerberg, før hun gjør seg klar til å gå opp i VIP-området for å møte pappaen som er på besøk i Lyon.

Noen feiring av finaleplassen blir det imidlertid ikke. I stedet blir det restitusjonstrening søndag formiddag og en ny kamp onsdag kveld.

– Ting ruller videre, noe jeg er vant til. Vi får jobbe for å vinne alle trofeene, så får vi nyte det etterpå, sier den norske verdensstjernen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball