Hovedinnhold

Solbakken-etterforskning kan ødelegge overgang for Ulvestad

<p>PÅ VEI VEKK: Fredrik Ulvestad har antakelig spilt sin siste kamp i Aalesund-drakten.<br/></p>

PÅ VEI VEKK: Fredrik Ulvestad har antakelig spilt sin siste kamp i Aalesund-drakten.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix
Fredrik Ulvestad (22) skal være nær en overgang til IFK Göteborg, men FIFA-etterforskningen av Jim Solbakken kan velte det hele.

Denne saken handler om:

Bakgrunn:

** Jim Solbakken er en av de mest profilerte agentene i Fotball-Norge.

** Solbakken er nær venn med tidligere Molde- og Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær. Solbakken har vært knyttet til flere spilleroverganger til klubbene Solskjær har trent.

** Fotballtidsskriftet Josimar beskyldte i slutten av oktober Solbakken for å ha sittet på begge sider av bordet da Mame Biram Diouf ble solgt fra Molde til Manchester United i 2009. Solbakkens advokat, Erik Flågan, representerte da Diouf, mens Solbakken representerte Molde.

** Også Anders Lindegaards overgang fra Aalesund til Manchester United måtte tåle kritikk. Josimar antydet at Atta Aneke ble hentet inn som Solbakkens stråmann for å representere Aalesund, siden Solbakken allerede representerte Manchester United.

** Jonathan Parr trodde i ett år at han hadde Solbakken som agent, inntil han satt på flyplassen på vei til England for å signere en proffkontrakt. Da fikk han vite at Solbakken representerte kjøpende klubb.

** Tidligere sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, samt fotballspeider Jon Thorstensen, er blant dem som hevder å ha hatt ubehagelige opplevelser med Solbakken.

** Solbakken tilbakeviser alle anklagene mot ham og har varslet søksmål mot Josimar.

- Vi vil ikke bli inndratt i noe som kan sette «blåvitt» i et dårlig lys. Så enkelt er det, sier sportssjef i IFK, Mats Gren, til svenske GT.

Ulvestad er Bosman-spiller, og det har lenge vært klart at han er på vei vekk fra Aalesund. I høst kom IFK på banen som en av de aktuelle kandidatene til å signere 22-åringen, og klubben har ved flere anledninger vært i Norge og sett ham spille.

Nå skal altså FIFAs etterforskning av Jim Solbakken ha kommet i veien for en eventuell overgang.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Solbakken, uten å lykkes.

Følger med

Solbakken er Ulvestads agent, og sportssjef Gren forteller at samtalene med ham startet før agentsaken begynte å rulle i Norge.

- Kontakten med Solbakken ble opprettet før dette ble oppdaget. Selvsagt følger vi nøye med på hva som skjer der. Vi er observante, sier han.

I slutten av oktober ble Solbakken anklaget for ulovlig agentvirksomhet av tidsskriftet Josimar. Fotballagenten ble beskyldt for å bruke egne stråmenn for å kunne sitte på alle sider av forhandlingsbordet når spillere skal selges til utlandet.

Den profilerte agenten tilbakeviser anklagene, blant annet i et intervju med VG 14. november.

- Ligger sikkert noe bak

I starten av desember ble det klart at FIFA var blitt koblet inn for å undersøke overganger hvor Solbakken har vært involvert de siste årene. Dette har IFK fått med seg.

- Man skal ikke dømme noen før etterforskningen er klar, er min mening. Men det ligger sikkert noe bak dette, ellers hadde ikke saken kommet opp, sier Gren.

- Det er synd at det skjer slike ting som setter fotballen i et dårlig lys.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball