Hovedinnhold

Så Barrantes leke med Malouda - ba AaFK bla opp

** Aalesund kjøpte cuphelten for under to millioner kroner
** Vet ikke om han blir værende i AaFK

HELTEN: Da Michael Barrantes herjet med Florent Malouda og de andre franske landslagsstjernene - fikk AaFK beskjed om å kjøpe ham. Et drøyt år senere avgjorde han cupfinalen for tangotrøyene. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG/Afp
HELTEN: Da Michael Barrantes herjet med Florent Malouda og de andre franske landslagsstjernene - fikk AaFK beskjed om å kjøpe ham. Et drøyt år senere avgjorde han cupfinalen for tangotrøyene. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG/Afp
ULLEVAAL (VG Nett) (Brann - AaFK 1-2) - Løp og kjøp, var den korte og enkle beskjeden fra keepertrener Frank Mathiesen etter å ha sett cuphelten Michael Barrantes leke med franske stjerner.

Denne saken handler om:

Brann-trener Rune Skarsfjord sa etter kampen at Barrantes til tider befinner seg på en annen planet når det kommer til kreativitet i norsk fotball.

Det samme så Aalesunds Frank Mathiesen da han ble sendt ut som spion våren 2010. AaFK-ledelsen hadde fått tips fra flere agenter om Deportivo Saprissas midtbaneelegant og keepertreneren dro til Costa Rica.

VGTV: Rekdal: - Kvelden blir ekstatisk!
VGTV: Kjetil Rekdal blir hyllet med bursdagssang
Protokoll:Send inn din hilsen til gullguttene her

Da Barrantes hadde karantene i den ene kampen Mathiesen skulle se, og de andre ble flyttet, ble løsningen å følge klubbens treninger i en uke. For å være helt sikre på at Barrantes var rett mann for AaFK dro Mathisen til Frankrike 26. mai i fjor å se 28-åringen i en privatlandskamp i Lens.

- Han dominerte midtbanen i første omgang. En av banens desidert beste. Jeg tror ikke han slo en eneste feilpasning før pause, sier Mathiesen til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AVGJORDE: Michael Barrantes avgjorde cupfinalen mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
AVGJORDE: Michael Barrantes avgjorde cupfinalen mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix

Møtte Ribéry

Og det var ikke hvem som helst Barrantes drillet rundt med på Stade Félix Bollaert. På den franske midtbanen spilte blant annet Bayern Münchens Franck Ribéry og Chelsea-stjernen Florent Malouda. Mathiesen ringte hjem til AaFK-direktør Henrik Hoff med en beskjed det ikke var mulig å tolke feil.

- Hvis det er mulig å få tak i ham; løp og kjøp!

Les også: Skarsfjord tar ikke selvkritikk

Løsningen ble en leiekontrakt på ett år med opsjon på kjøp for 500.000 dollar. Etter seks måneder ga AaFK beskjed om at de ønsket å signere Barrantes, og fikk prisen ned i 350.000 dollar, eller i underkant av to millioner kroner.

- Han brukte tid til å tilpasse seg den norske stilen, men trenerteamet var helt klare på at de ville ha «Mike», sier direktør Henrik Hoff til VG Nett om spilleren som har kontrakt ut 2013.

Har betalt tilbake

Han er klar på at Aalesund ønsker å beholde sin store stjerne selv om han mener cuphelten på sitt beste er god nok til å spille i en av de store ligaene.

- Hvor mye er han verdt?

- Fem millioner, svarer Hoff før han smiler og legger til.

- Euro.

- Ditt beste kjøp som AaFK-direktør?

- Både ja og nei. Hvis man tenker økonomi er det nok Anders Lindegaard. Men i forhold til hva vi betalte for «Mike», betalte han nok tilbake alt det bare i denne kampen, svarer Hoff.

Les også: Rekdal: - Jeg betyr bare 1 prosent

Barrantes smilte bredt mens han holdt et godt rundt pokalen i pressesonen etter kampen. Costaricaneren snakker dårlig engelsk, men klarer å svare på enkle spørsmål.

USIKKER: Michael Barrantes er usikker på om han blir værende hos Kjetil Rekdal og Aalesund neste sesong. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
USIKKER: Michael Barrantes er usikker på om han blir værende hos Kjetil Rekdal og Aalesund neste sesong. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix

- Vil du spille i Aalesund neste sesong?

- Jeg vet ikke. Kontrakten min varer i to år til, men hva som skjer videre vet man ikke. Nå skal jeg bare feire med supporterne våre, sier Barrantes til VG Nett.

- Da han kom hit i fjor sommer var han god med ball, men for stillestående. Nå er han både god med ball og bevegelig. Du må være bevegelig om du skal lykkes på dette nivået. Jeg kan stå opp og ned når jeg spiller i 5. divisjon (for Fiksdal/Rekdal), men det går ikke her, sier trener og bursdagsbarn Rekdal til VG Nett.

VGTV:  Mjelde: - Det føles helt for jævlig
VGTV:  Grytebust: - Damene kan glede seg til vi kommer til byen

- Føler du det er en seier med tanke på at så mange avskrev Barrantes etter en svak høstsesong i fjor?

- Det er sånn med supportere og media at ting er veldig svart-hvitt. Avstanden mellom å være en idiot eller et geni er kort. Vi skal huske på at det lite som skiller suksess og fiasko, sier Rekdal, som ikke ville svare direkte på spørsmålet.

Bursdagssang

På vei inn i spillerbussen mens AaFK-fansen ber om autografer og synger bursdagssanger forteller Rekdal om spilleren som både kan begeistre og irritere treneren.

- Han hadde fem balltap i begynnelsen av kampen. Da holdt det på å klikke for meg, sier Rekdal, og påpeker at Aalesund er et av få norske lag som har ryddet plass til en playmaker i tilnærmet fri rolle - cuphelten Michael Barrantes.

OBS! Aalesund flyr hjem klokken 20.45 søndag kveld. En og en halv time senere skal spillerne feires på St. Olavs plass i sentrum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball