Hovedinnhold

Riise ut mot lokalavisen: – Konstant negativ holdning

* Sportsleder i Sunnmørsposten: – 80 prosent av AaFK-sakene er positive
* AaFK-direktør Henrik Hoff: – Vi er enige i det Bjørn Helge tar opp her

<p>UT MOT LOKALAVISEN: Bjørn Helge Riise takker supporterne for støtten etter en bortekamp mot Sarpsborg i fjor høst.</p>

UT MOT LOKALAVISEN: Bjørn Helge Riise takker supporterne for støtten etter en bortekamp mot Sarpsborg i fjor høst.

Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Sunnmørspostens sportsleder mener Bjørn Helge Riise (32) «bommer fullstendig» da han anklager lokalavisen for å ha et negativt fokus som smitter over på AaFKs supportere.

Denne saken handler om:

– Siden vi er den eneste lokalavisen som dekker AaFK føler jeg meg jo truffet, men jeg fikk ikke veldig vondt noe sted, nei, sier sportsleder i Sunnmørsposten, Helge Skuseth, til VG konfrontert med Bjørn Helge Riises blogginnlegg.

Det er på Aalesunds hjemmeside den ferske kapteinen går hardt ut mot lokalavisen:

«Når jeg kom tilbake i fjor sommer kunne jeg ikke unngå å legge merke til den konstante negative holdningen våre lokale aviser har til klubben. Jeg skjønner at sjokkerende og negative overskrifter selger, men når alt man leser er negativt ladet, blir det igjen overført til supporterne. Og det er fryktelig trist. Vi må stå sammen. Vi må få liv i Color Line stadion igjen».

Husker du denne? Konas bloggoppgjør: Bjørn Helge Riise drapstruet og hetset i Ålesund

Forstår ikke kritikken

Skuseth er sterkt uenig med Riise og mener avisen fremstår «veldig balanserte» i sin dekning av Tippeliga-laget. Han opplever det også som urettferdig at Sunnmørsposten gis skylden for at den påståtte negativiteten overføres til supporterne i byen.

<p>STØTTER RIISE: AaFK-direktør Henrik Hoff.</p>

STØTTER RIISE: AaFK-direktør Henrik Hoff.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

– Der bommer han fullstendig. Det der fatter jeg ikke. Jeg mener at til og med i år er 80 prosent av AaFK-sakene vi skriver positive. Men vi må grave, hale og dra for å få frem nyheter. AaFK legger heller ut saker på hjemmesiden sin enn å fortelle oss noe. Vi føler oss ikke truffet av kritikken, sier Skuseth.

Han varsler at han nå vil ta opp saken med Riise. Aalesund-direktør Henrik Hoff forstår at klubbens nyvalgte kaptein velger å nevne temaet i et blogginnlegg.

– Vi har over tid vært enige i det Bjørn Helge tar opp her. Jeg har ingen problemer med at han påpeker dette nå. Det er ikke slik at Sunnmørsposten ikke skal være kritiske mot AaFK når det passer seg, og vi skal ikke styre pressen, men vi mener det har vært større grad av kritisk journalistikk i en del saker enn det burde vært, sier Hoff til VG.

Husker du denne? Nå ønsker Aalesund å hente John Arne Riise også

Tok opp temaet med journalister

Klubblederen forteller at dette også har vært formidlet til Sunnmørspostens journalister ved flere anledninger de siste årene.

– Vi har tatt opp enkeltsaker der vi mener ting er blitt uriktig fremstilt eller overskriften ikke samsvarer med det som faktisk står i artikkelen. I møter har de forsåvidt også lagt seg flate. Sunnmørsposten har rett til å skrive hva de vil, og de må velge sin egen stil, men vi opplever at de har blitt mer tabloide sammenliknet med tidligere. Det har vært en dreining der, mener Hoff.

Helge Skuseth påpeker at Riise kom til Aalesund i en periode der laget slet, men mener avisen hadde overvekt av positivt vinklede saker selv om det var få oppturer å gripe tak i.

– Vi er ikke noe klubborgan for AaFK, men prøver å være positive. Det er mye morsommere. Og det er ingenting som er bedre for oss enn å skrive gladsaker, sier Skuseth.

– Hvordan vil du beskrive avisens forhold til AaFK?

– Blandet. Det har vært litt gruff, og er ikke så varmt som det var. Vi har hatt våre feider, men vi er jo avhengige av hverandre. Vi er fullt klart over det. Det håper jeg også de er. Det virker ikke som spillerne er veldig glade for å se oss. De legger ikke opp til at vi skal sprudle. I fjor ble det også bestemt at vi ikke får lov til å ta bilder på indre bane under treningene. Og når de etterpå åpner opp for oss, har halve laget gått i dusjen. Hadde det vært seks-sju medier tilstede kunne jeg kanskje skjønt det, men vi er der alene. Vi klarer å leve med det, men jeg føler det er litt unødvendig, svarer sportslederen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball