Hovedinnhold

Rekdal fikk dobbeltstraff for alkis-kommentar

(VG Nett) Kjetil Rekdal straffes med både bot og én kamps karantene etter at han kalte Eirik Bakke for «alkis».

Denne saken handler om:

Det bestemte Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund i dag. Utvalget mener Aalesund-treneren gikk over streken da han sa følgende til Brann-spilleren Eirik Bakke:

«Klapp igjen, og ha deg vekk, du er en alkis. Gå og drikk mer», sa Kjetil Rekdalfor åpent TV-kamera.

VGTV:Se Rekdals utbrudd her!

NFF mener uttalelsene er av «ærekrenkende karakter», og påpeker at Rekdal er en erfaren og profilert leder som fullt ut var klar over at utsagnet ble sendt direkte på TV.

Aalesund frifunnet

Forbundsstyret i fotballforbundet la i sin anmeldelse til grunn av Kjetil Rekdal handlet på vegne av Aalesund. Doms- og sanksjonsutvalget er ikke av samme oppfatning. De mener at Rekdals uttalelser ikke fremmet klubbens syn, men trenerens personlige mening der og da. Derfor slipper Aalesund unna straff.

Rekdal må imidlertid betale en bot på 10 000 kroner, samt stå over en obligatorisk kamp.

- Jeg er ikke fornøyd med avgjørelsen, da jeg mener en bot hadde vært nok. Vi kommer imidlertid ikke til å anke avgjørelsen. Jeg tar boten og karantenen, og blir ferdig med dette, sier Kjetil Rekdal til VG Nett.

- Dømt allerede

Aalesund-treneren har tidligere vært kritisk til dimensjonene saken har fått. Etter bortetapet mot Tromsø 28. juni ga han uttrykk for at ingen straff kunne være verre enn alle skriveriene om utbruddet.

- Jeg er dømt allerede. Side opp og side ned i media. Enhver straff vil fortone seg som mildere enn den jeg allerede har tatt, sa Rekdal.

Han har tidligere forklart at bakgrunnen for alkis-kommentaren var at han visste den ville såre Bakke. Brann-spilleren ble dømt for fyllekjøring i 2003.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball