Hovedinnhold

Godt utgangspunkt for AaFK

** Tromsø må score i Ukraina
** Borek Dockal reddet RBK i Sveits

SCORET: Tremaine Stewart scoret AaFKs eneste mål borte mot APOEL, og sørget for at Kjetil Rekdal og co. fikk med seg et godt utgangspuknt før returoppgjøret om én uke. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
SCORET: Tremaine Stewart scoret AaFKs eneste mål borte mot APOEL, og sørget for at Kjetil Rekdal og co. fikk med seg et godt utgangspuknt før returoppgjøret om én uke. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
(VG Nett) (APOEL-AaFK 2-1) (TIL-Metalurh Donetsk 1-1) (Servette-RBK 1-1) Kjetil Rekdal og AaFK har all grunn til å være fornøyde med resultatet mot APOEL. Det samme kan Jan Jönsson og RBK, mens TIL får en vanskelig oppgave borte mot Metalurh om én uke.

Denne saken handler om:

AaFK sto overfor en meget vanskelig oppgave borte mot APOEL, som på sensasjonelt vis spilte seg til en kvartfinale i fjorårets Champions League.

Kjetil Rekdal og hans menn la seg dypt fra start, men en midtbanefemmer plassert rett foran forsvarsfireren. Hjemmelaget fikk trille mye ball i åpningen, uten å komme til de helt store sjansene.

Med over 30 grader på GSP-Stadion så det ut til at AaFK skulle få en lang og tøff aften, men så ga Tremaine Stewart lagkameratene sine en vanvittig vitamininnsprøytning.

Jamaicaneren mottok ballen på rundt 16 meter, og banket ballen i det lengste hjørnet.

VG LIVE: Fyldig referat fra APOEL-AaFK 

Rekdals menn forsvarte seg godt etter scoringen, og hjemmelaget slet med å komme seg til de helt store sjansene.

Så lagde Jason Morrison frispark fra drøyt 20 meter. Mário Sérgio lot seg ikke be to ganger, og satte ballen forbi muren og i mål.

Måtte gi tapt

AaFK-spillerne forsvarte seg som helter i starten av den andre omgangen, og slapp ikke hjemmelaget til mange sjanser.

Men kvarteret før slutt fikk Efstathios Aloneftis en eventyrlig mulighet alene med Sten Grytebust, men AaFK-keeperen vartet opp med en kjemperedning.

Før det hadde Rekdals menn en gyllen mulighet for å gå opp i ledelsen, Tremaine Stewart fintet seg fri, og fikk avsluttet. APOEL-keeper Chiotis reddet og ga retur, men Leke James rakk aldri frem.

Men ti minutter før slutt måtte Sten Grytebust og AaFK gi tapt.
Aloeftis sørget for at GSP-Stadion eksploderte, og APOEL har med seg det beste utgangspunktet til returoppgjøret i Ålesund om én uke.

IKKE NOK: Zdenek Ondraseks scoring mot Metalurh Donetsk var ikke nok til å gi Tromsø et godt utgangspunkt før returoppgjøret om én uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix
IKKE NOK: Zdenek Ondraseks scoring mot Metalurh Donetsk var ikke nok til å gi Tromsø et godt utgangspunkt før returoppgjøret om én uke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix

Vanskelig utgangspunkt for TIL

Publikummet på Alfeim måtte vente 43 minutter før de fikk noe å juble for. «Kobraen» Zdenek Ondrasek sendte Tromsø i ledelsen, etter å kombinert fint med Ole Martin Årst.

Tromsø åpnet kampen klart best. Og kunne gått opp i føringen allerede etter 43 sekunder. Da fikk Drage en gylden mulighet, Metalurhs keeper, Oleksandr Bandura, var feilplassert og målet var nesten helt åpent. Men Drage satte ballen på utsiden av stolperota.

VG LIVE: Fyldig kampreferat fra Alfheim 

TIL gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Andre omgang var jevnspilt. Men halvannet minutt før full tid, så satte Metalurh Donetsk inn utlikningen. Djordje Lazic skjøt ballen i retning mål - ballen traff høyrefoten til Fredrik Björck og i mål. Det var en skikkelig kalddusj for hjemmelaget, som var nære ved å holde Metalurh unna også i den andre omgangen.

- Jeg løper jo inn i ballen slik at Marcus blir utspilt, forteller Björck til avisen iTromsø.

Dermed er det Matalurh som er i føringen før returoppgjøret om en uke. Tromsø må score på bortebane for at de skal ha mulighet til å gå videre i Eurpa League.

- Jeg tror sjansene våre er omtrent like store som før denne kampen. Vi har altså ennå en god sjanse til å gå videre, selv om det selvsagt ville ha vært en viss fordel dersom vi hadde holdt nullen i dag, sier Björck.

SCORET: Borek Dockal sørget for at RBK tar med seg et godt utgangspunkt fra borteoppgjøret mot Servette. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
SCORET: Borek Dockal sørget for at RBK tar med seg et godt utgangspunkt fra borteoppgjøret mot Servette. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Dockal reddet RBK

Rosenborg gjennomførte en ok bortekamp mot et skadepreget Servette. Vertene hadde 11 spillere ute med skade før oppgjøret mot Rosenborg.

Trønderne kom best i gang, og hadde flere brukbare muligheter til å ta ledelsen. RBK hadde også en ball i nettet før ti minutter var spilt, men målet ble annullert for holding i feltet.

VG LIVE: Slik var kampen 

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige. Først smalt Pizzingat ballen i stolpen fra 16 meter, før De Azevedo fyrte løs fra rundt 25 meter etter drøyt 20 minutter, Daniel Örlund ga en farlig retur, men keeperen slapp med skrekken. Dermed sto det 0-0 til pause.

Rosenborg åpnet andre omgang klart best, men som lyn fra klar himmel tok Servette ledelsen. Scheider fikk stå alene inne i boksen etter en corner, og satte ballen sikkert i mål.

Lufta gikk litt ut av RBK etter scoringen, men så dukket Borek Dockal opp ti minutter før slutt. Tsjekkeren banker ballen i krysset, og sørget for at det endte 1-1 i Sveits.

Markus Henriksen var nær å avgjøre for Rosenborg på overtid, men skuddet hans fra 40 meter gikk i tverrliggeren.

Returoppgjørene spilles 9. august.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball