Hovedinnhold

- Det kunne blitt en helt annen kamp

* Nå sikter Aalesund seg inn på 4.-plassen

MÅTTE SPILT FEILFRITT: Kjetil Rekdal mener AaFK måtte spilt feilfritt, dersom de skulle gått videre til play off-spillet i Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
MÅTTE SPILT FEILFRITT: Kjetil Rekdal mener AaFK måtte spilt feilfritt, dersom de skulle gått videre til play off-spillet i Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
ÅLESUND (VG NETT) (AaFK-APOEL 0-1, sammenlagt 1-3) AaFK misbrukte flere store sjanser før APOEL fikk sitt ene mål. Dermed er sunnmøringene ute av Europa League.

Denne saken handler om:

- Vi burde jo ha scoret allerede etter seks minutter. Vi trykket APOEL bra lenge, spesielt i første del av 1. omgang. Men så kom det en lang ball som vi ikke klarte å få vekk. Spissen til APOEL stod på rett sted til rett tid og scoret. Det kunne blitt spennende da vi fikk noen sjanser på tampen av kampen. Hadde vi bare scoret ett mål så hadde det blitt en helt annen kamp, som ikke ville blitt avgjort før i siste sekund. Men, men. Dette var et hederlig forsøk fra oss. Vi møtte et godt lag, seier AaFK-kaptein Daniel Arnefjord til VG Nett.

Og har nok rett i det. Tidligere i år spilte APOEL Nicosia kvartfinale i Champions League.

VG LIVE: Slik var kampen 

Kypriotene ledet 2-1 fra første kamp, men det var AaFK som kom best i gang i returmøtet på Color Line stadion. Tramaine Stewart brente hele tre sjanser før Aldo Adorno sendte APOEL opp i ledelsen etter 35 minutter.

BARE NESTEN: Det ble bare nesten for Leke James og AaFK i Europa League-kvalifiseringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
BARE NESTEN: Det ble bare nesten for Leke James og AaFK i Europa League-kvalifiseringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

- Måtte spilt feilfritt

Det siste kvarteret hadde AaFK fire sjanser, men uten uttelling. Dermed ble det over og ut i tredje kvalifiseringsrunde for oransjetrøyene i år. Sist sesong gikk de til play off-runden der AZ Alkmaar ble for sterke.

- Vi gjorde et godt forsøk. Det var ingen toppkamp av oss, det ble for mye nesten. Skal vi slå ut et lag som APOEL må vi spille feilfritt, og det gjorde vi ikke. Jeg synes vi var solide de første 25 minuttene. Så ble det for mye rot frem mot pause. 2. omgangen vår var god. Men vi måtte score to ganger, og effektiviteten var ikke den beste i dag, sa trener Kjetil Rekdal i pressesonen etter kampen.

To cupgull

AaFK har opplevd mye suksess etter at romsdalingen tok over Aalesund høsten 2008. Rekdal ledet først sunnmøringene til fornyet kontrakt i eliteserien etter kvalifiseringsseier mot Sogndal. I 2009 vant AaFK cupen. Året etter endte de på 4.-plass i eliteserien. Og i fjor vant de cupen nok en gang, samtidig som de fikk spille hele åtte kamper i Europa League.

Går for 4.-plassen

Spørsmålet er om denne sesongen blir en skuffelse. AaFK er ute av både NM og Europa League. Og i serien ligger de på en beskjeden 10.-plass.

- Vi må i hvert fall jobbe for å forbedre tabellplasseringen vår i serien. I fjor hadde vi en god sesong med cupgull og gode prestasjoner i Europa, selv om vi ble nummer ni i serien. Jeg håper vi kan bli nummer fire i år. Da blir det kanskje Europa-spill også neste sesong, mener Daniel Arnefjord.

4.-plassen kan gi Europa League-spill dersom et av lagene som ender høyere vinner NM. Per nå ligger Strømsgodset og Molde øverst i eliteserien, og begge er med i cupen fortsatt.

- Jeg tror vi skal glemme tredjeplassen. Rosenborg forsterker med den ene landslagsspilleren etter den andre. Målet må bli å ta 4.-plassen, som kan gi Europa-spill neste år dersom Godset eller Molde vinner cupen, sier Kjetil Rekdal.

Jakter angriper

Det har lenge vært snakk om at AaFK ønsker å kjøpe en spiss i toppklasse. Rekdal har ikke gitt opp jakten.

- Det er ingen hemmelighet at vi jakter etter en ekstern angriper. Lite har skjedd, men en vet aldri. Hvem hadde trodd at Anders Lindegaard skulle gå fra Aalesund til Manchester United, spør AaFK-treneren retorisk.

Aalesund spiller lokalderby hjemme mot Molde søndag kveld.

PS! APOEL-manager Ivan Jovanovic oppsummerte kampen på diplomatisk vis: - Vi var favoritter til å gå videre fra denne runden, men vi kunne ha feilet. Jeg er fornøyd med at vi klarte å slå ut AaFK, sa Jovanovic via tolk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball