Hovedinnhold

Aalesund ødela Branns medaljehåp

Bergenserne fikk ikke revansje for cupfinaletapet

INGEN REVANSJE: Brann fikk ingen revansje fra cupfinaletapet mot Aalesund. Magnus Sylling Olsen setter her inn 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
INGEN REVANSJE: Brann fikk ingen revansje fra cupfinaletapet mot Aalesund. Magnus Sylling Olsen setter her inn 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ÅLESUND (VG Nett) (AaFK - Brann 3-1) Brann hadde tatt bronsemedaljene i eliteserien om de hadde slått Aalesund i dag. Men som i cupfinalen ble sunnmøringene for sterke.

Denne saken handler om:

Siden Brann tapte i Ålesund benyttet Rosenborg sjansen til å gå forbi bergenserne etter å ha slått Viking 3-2. Brann må derfor nøye seg med 4.-plass i en sesong som uansett har vært over all forventning av Rune Skarsfjords menn.

- Vi klarte oss mye bedre i dag enn i cupfinalen. Til pause kunne vi like gjerne ha ledet. Vi hadde dobbeltsjansen der Grytebust reddet begge gangene. Vi har Ojo som skyter i stanga. Og vi har Bentley sin sjanse. Så i forhold til cupfinalen ser jeg fremang. Vi er ufattelig mye nærmere seier i dag enn da, sier Rune Skarsfjord til VG Nett.

Sylling Olsen med hodet

AaFK åpnet best i det kalde vinterværet på Sunnmøre, og gikk opp i ledelsen etter 11 minutter. Jo Nymo Matland skrudde et frispark inn i Brann-feltet. Magnus Sylling Olsen kom først på ballen og headet den presist i nettmaskene.

VG Live: Les referat fra kampen her!

Like før var Brann bare to gode Sten Grytebust-redninger fra å gå opp i 1-0. Kim Ojo hadde også en kjempemulighet da han alene på bakerste stolpe og skjøt i stanga og ut i 1. omgang.

Dobling og redusering

2. omgang var bare fem minutter gammel da AaFK gikk opp i 2-0. Innbytter Christian Myklebust ble felt av Brann-keeper Piotr Leciejewski, og Demar Phillips var sikker fra straffemerket.

Brann sørget for ny spenning da Erik Mjelde reduserte bare fire minutter senere. AaFK fikk ikke klarert vekk ballen etter en Brann-corner, og Mjelde bakerst i feltet satte ballen kontant i mål.

Sylling Olsen punkterte

Selv om ikke Brann klarte å skape de helt store sjansene var det spenning helt til det 81. minutt. Magnus Sylling Olsen ble dagens helt da han kom alene med Leciejewski og scoret sikkert.

- Dette smakte meget godt. Veldig deilig å score to mål og at vi vant kampen, sier Sylling Olsen til VG Nett.

Dermed vant AaFK 3-1, og Brann fikk verken medaljer eller revansje for cupfinaletapet for tre uker siden.

- Dette er et ufattelig surt tap. Det virker som at alt flyter for AaFK når de møter oss. Men skulle vi ha vunnet i dag måtte vi ha scoret på flere av de mange sjansene vi skapte, sier Erik Mjelde til VG Nett.

Aalesund havnet så vidt på nedre halvdel i eliteserien, men kan uansett si seg fornøyd med en sesong som inneholdt både cupgull og avansement til play off-runden i Europa-ligaen.

- Jeg er fornøyd med første tredjedel av sesongen og den siste. I midten av sesongen var vi bare gode i Europa-ligaen og i cupen. Jeg er fornøyd med antallet poeng vi tar, men ikke tabellplasseringen. Hjemme har vi vært bra i år, med 10 seiere. Målet var to poeng i snitt per kamp hjemme, og det har vi klart. Dessverre har vi ikke vært gode nok på bortebane. Det er for så vidt bare å ta poeng i åtte bortekamper, men hele seks av dem endte uavgjort, sier Kjetil Rekdal til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball