Hovedinnhold

Sarpsborg-helt smiler av eget fengselsopphold

* Giæver: - De andre innsatte lo av meg
* Sa nei til landslaget for å være revysjef

ANNERLEDESSPILLEREN: Sarpsborg-helten Morten Giæver (hoppende) har tatt et par uvanlige valg til fotballspiller å være. Foto: Scanpix
ANNERLEDESSPILLEREN: Sarpsborg-helten Morten Giæver (hoppende) har tatt et par uvanlige valg til fotballspiller å være. Foto: Scanpix
SARPSBORG (VG Nett) Han har sittet i fengsel etter å ha nektet militærtjeneste og takket nei til U-landslaget for å spille revy. Morten Giæver (28) er ikke som andre fotballspillere.

Denne saken handler om:

- For meg har det vært viktig å ha et avslappet forhold til fotballen, sier Giæver til VG Nett.

Søndag scoret han to ganger fra straffemerket i 4-0-seieren som sikret eliteseriespill for første gang siden 1974 på Sarpsborg stadion. Like bra gikk det ikke da Giæver for ti år siden skulle forsøke seg fra krittmerket for Tromsø.

TIL kjempet om bronsen da Tryggvi Gudmundsson og Jonny Hanssen begge takket nei til å ta straffe mot Molde. 18 år gamle Giæver tok ansvar - og misset.

- Pappa fortalte meg at det var akkurat ti år siden sist jeg tok straffe direkte på tv. Men det der orker jeg egentlig ikke rippe opp i, sier Giæver.

Midtbanespilleren spilte flere sesonger i Skarp og Tromsdalen etter Tromsø-oppholdet. 28-åringen står med 19 u-landskamper, men kunne hatt flere.

VGTV: Se jubelbildene fra Sarpsborg-garderoben 

Som ung og lovende TIL-spiller takket han nei til en landslagssamling. Giæver hadde sagt ja til å være regissør på en revy i Tromsø, og arrangementene kolliderte.

- Fotballen har aldri vært alt i livet for meg. Å si nei til landslaget var et valg jeg gjorde. Og nå er jeg i eliteserien - kanskje det var smart å gjøre som jeg gjorde, smiler Giæver.

Han angrer heller ikke på at han nektet å møte til førstegangstjeneste og i 2004 ble dømt til to ukers fengsel etter en rettsak.

VGTV: Sarpsborg-treneren: - Tror ikke Eggen vet hvem jeg er 

Giæver ville heller ikke gjennom siviltjeneste og ga beskjed om at han ikke kom til å møte opp.

KLAR FOR ELITESERIEN: Sarpsborg 08 og Morten Giæver. Foto: Nesvold, Jon Olav, VG|
KLAR FOR ELITESERIEN: Sarpsborg 08 og Morten Giæver. Foto: Nesvold, Jon Olav, VG|

- Det var faktisk en fin opplevelse. Bare to uker i fengsel var ikke noe problem, sier Giæver.

- Du likte deg i fengselet?

- Det er mange myter om fengsel. Men for en vanlig person, som jeg anser meg selv for å være, var det en artig opplevelse. De andre innsatte lo av meg da jeg fortalte hvorfor jeg var der. Det jeg gjorde er jo egentlig det motsatte av kriminalitet, sier Giæver.

Les også: Sarpsborg satser semiprofesjonelt i eliteserien 

28-åringen har spilt en sentral rolle i Sarpsborg-laget denne sesongen og feiret opprykket sammen med lagkameratene søndag kveld.

- Helt absurd! Helt fra vi gikk ut for å varme opp, var dette en utrolig opplevelse. Jeg har prøvd å nyte dette helt fra første sekund, sier opprykkshelten.

VG Nett-leser:- Dere er virkelig et friskt pust inn i Tippeligaen, og utrolig gøy å få opp en klubb med lange tradisjoner. Diskuter her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball