Hovedinnhold

Lundekvam: - Vet om nordmenn som har fikset kamper for å slette spillegjeld

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(VG Nett) Tidligere landslagsspiller Claus Lundekvam hevder at han kjenner til situasjoner der norske fotballspillere med alvorlige spilleproblemer har forsøkt å komme seg ut av det ved å manipulere kamper.

Denne saken handler om:

- Problemet oppstår når ungdommer får problemer med å holde seg vekk fra spilling og opparbeider seg spillegjeld, sier tidligere landslagsspiller Claus Lundekvam til NRK.

Samtidig svarer han bekreftende på spørsmål om han har hørt om tilfeller der norske spillere har forsøkt å manipulere kamper for å komme seg ut av spillegjeld.

- Dette foregår i Norge. Det er naivt å tro noe annet, sier Lundekvam, som også bekrefter det samme overfor VG Nett.

Etter at han sto frem med sine alkohol- og narkotikaproblemer har han jobbet aktivt i arbeidet mot doping, rus og avhengighet i idretten.

Han mener problemet er økende.

- Tilgangen er blitt så mye større. Det er veldig akseptert og godtatt i de miljøene at det er mye gambling. Problemet er at man fort spiller over evne, havner inn i en syklus og er ute på tynn is. Da er du ille ute, sier Lundekvam til VG Nett.

- Dette gjelder flere former for avhengighet, ikke bare spilling. Det gjelder også i flere deler av samfunnet, ikke bare idretten. Jeg har engasjert meg så mye i dette, og ser det med egne øyne, sier den tidligere landslagsspilleren.

Det er knyttet mistanke til at det kan ha foregått resultatmanipulering i to tilfeller i norsk fotball. Det begynte med 2. divisjonskampen mellom Østsiden og Follo, før 1. divisjonsoppgjøret mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt søndag.
NFF har bedt politiet granske navngitte spillere i saken. En Ull/Kisa-spiller og to Follo-spillere er mistenkt for å være involvert i å ha påvirket resultatet.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball