Hovedinnhold

2.-divisjon-spiller kontaktet på Facebook: «Vet du om sikre objekter?»

Fyllingsdalen varslet NFF om mulig forsøk på kampfiksing

(VG Nett) Fyllingsdalen-trener Kjetil Knutsen bekrefter at de har varslet NFF etter å ha blitt kontaktet av det de oppfattet som en mistenkelig person.

Denne saken handler om:

Tips oss

Tips oss!

Søndag 8. juli 2012 ble det avslørt at to kamper i 1. og 2. divisjon hvor det har vært mistanke om resultatmanipulering.

Har du tips om andre kamper som har vært utsatt for resultatmanipulering?
Tips VG!

Av: Stein-Erik Stormoen, Lars Akerhaug og Linn Johansen

En av klubbens spillere ble kontaktet på Facebook, skriver BA.

Det mulige forsøket på å verve fotballspilleren skal ha skjedd fredag. Da ble spilleren for 2. divisjonslaget ha blitt kontaktet av en person som hevder han er fra Makedonia og tidligere har vært involvert i kampfiksing.

«Vet du om sikre objekter?», skrev han til Fyllingen-spilleren, sier klubbtrener Kjetil Knutsen til VG Nett.

- Det fremstår som et mulig forsøk på å verve ham til kamper. Han henviser til at han har vært involvert i kampfiksing.
Personen som kontaktet spilleren skal også ha forklart at han er blakk nå.

- Vi har varslet Norsk Fotballforbund om dette, sier Knutsen.
NFF bekrefter overfor BA at de har mottatt en henvendelse fra Fyllingsdalen.

- Det er for tidlig å si om dette er et forsøk på kampfiksing. Vi er glad for at spiller og klubb reagerte som de gjorde, sier informasjonssjef, Svein Graff.

- Meldingen kom forrige uke, i forkant av kampen mot Aalesund 2 fredag. Det var en henvendelse som spilleren anså som useriøs og selvfølgelig avviste når den kom, og den kom før vår kamp forrige uke som vi vant. Det var naturlig for oss å sende den videre for NFF, så får de vurdere relevansen i det. Vi meldte det inn til NFF i dag tidlig, sier administrativ leder John Are Brue til VG Nett.

Han forteller også at det ikke var snakk om trusler, men at det var en som tok kontakt og skal ha ønsket å få til et samarbeid.
- Jeg har ikke opplevd denne typen henvendelser tidligere. Det er en sak som isolert sett er ganske tynn, men med tanke på det som står mellom linjene og det som har skjedd i helgen, kontakt vi NFF, sier Brue.

LES OGSÅ: Follo-ledelsen avhørt av politiet i dag

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball