Hovedinnhold

Bunnkampen ingen hadde råd til å tape, endte med poengdeling

<p>MÅLSCORER: Jonas Enkerud jubler her for utligningen. </p>

MÅLSCORER: Jonas Enkerud jubler her for utligningen. 

Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix
(Elverum-Fredrikstad 1-1) Selv med en mann mindre i en drøy time, klarte Elverum å karre seg til ett poeng hjemme mot Fredrikstad i den viktige bunnkampen.

Denne saken handler om:

Remi André Svindland fikk nemlig direkte rødt kort etter 36 minutter etter å ha dyttet til Alexander Henningsson, som gikk tøft inn i en takling på hjemmelagets Erlend Eggen Persgård. Da så det rimelig håpløst ut for hjemmelaget, som før kampen lå tre poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplass. 

Det var Elverums femte røde kort for sesongen. 

Og vondt gikk til verre for hjemmelaget bare minuttet etter pausen, da Sanel Kapidzic ordnet 1-0-ledelse til bortelaget. Angriperen var først på en retur etter et skudd fra Henningsson, og trillet enkelt inn ledermålet.

Lest denne? Kupen scoret fire på 30 minutter(!) - nå lukter Florø på opprykk

FFK på kvalifiseringsplass

Elverum var likevel ikke helt ufarlige etter 0-1-scoringen, og uavgjortspesialistene utlignet etter drøye 70 minutter. En godt slått corner fra Sivert Solli fant pannebrasken til Jonas Enkerud, som knuste Filip Westgaard i en duell på bakerste stolpe og utlignet til 1-1.

Både Ludvig Begby og Ulrik Flo hadde sine muligheter på tampen av oppgjøret til å vippe kampen i FFKs favør, men ingen av spillerne klarte å overliste Tervaniemi i Elverum-buret.

VG+: Slik skapte de et fotballeventyr i Florø

<p>RETUR: Her har Sanel Kapidzic satt inn 1-0 etter å ha vært først på en retur. Kampen endte til slutt 1-1.</p>

RETUR: Her har Sanel Kapidzic satt inn 1-0 etter å ha vært først på en retur. Kampen endte til slutt 1-1.

Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Dermed endte det med poengdeling på Elverum stadion - kanskje ikke så veldig overraskende: både Elverum og FFK har nå spilt elleve uavgjorte kamper i årets utgave av 1.divisjon. 

FFK har 20 poeng og ligger på kvalifiseringsplass, mens Elverum ligger helt sist med 17 poeng etter at Arendal tok en uhyre sterk 1-0-seier borte mot Florø. Det er fortsatt syv kamper igjen. 

Fra sommeren: Spøker det på Fredrikstad Stadion?

Uavgjort på Gjemselund

Kongsvinger kunne rykket ifra Fredrikstad og tatt et langt steg vekk fra bunnen med seier over Strømmen, men spilte 0-0 hjemme og ligger nå på 12.plass med 24 poeng. Mellom Kongsvinger og FFK ligger Åsane, som spilte 1-1 mot Jerv. De har også 24 poeng. 

FFK og Kongsvinger møtes på Gjemselund 24.september. Kongsvinger har også igjen Arendal hjemme (1.oktober) og Elverum borte (15.oktober). Elverum tar imot Arendal på Elverum Stadion 24.september og reiser til Åsane 1.oktober. 

Med andre ord - flere livsviktige kamper i bunnen av 1.divisjon den neste måneden.

Andre resultater fra 1.divisjon: Florø-Arendal 0-1, Mjøndalen-Ranheim 3-0, Tromsdalen-Ull/Kisa 2-3, Åsane-Jerv 1-1, Kongsvinger-Strømmen 0-0, Sandnes Ulf-Levanger 2-2.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball