Hovedinnhold

Brudd i ansiktet for Hønefoss-Solli

Var bevisstløs i to-tre minutter etter smellen

HØNEFOSS (VG) Hønefoss-stopper Aleksander Solli (24) fikk mandag kveld påvist brudd i ansiktet.

Denne saken handler om:

Det opplyser Hønefoss' sportssjef og daglige leder (konstituert) Rolf Magne Walstad til VG mandag kveld.

- Det er positive nyheter, i den forstand at skadene er moderate. Det er snakk om et brudd i ansiktet, men situasjonen er stabil, og han blir på sykehuset til observasjon. Alt bedre enn kritisk skade, er godt nytt for oss i Hønefoss, melder Walstad til VG.

Samtidig sier Hønefoss-lederen at spilleren var bevisstløs i to-tre minutter før det medisinsk personellet fikk kontakt med ham etter smellen i 1. divisjonskampen mot Tromsdalen mandag.

- Han var groggy, som legen beskrev det. Men samtidig kunne han redegjøre for seg selv, hvem han var og så videre, men han var groggy, sier Walstad.

- Da han kom til bevissthet igjen, kunne han huske situasjonen eller duellen?

- Han hadde ikke klart av det som foregikk der og da, men han kunne navn og nummer, beskriver Hønefoss-lederen.

Det var to minutter før slutt på stillingen 4-0 til Hønefoss at Aleksander Solli gikk opp i en duell i feltet. Han landet, fikk Tor Martin Mienna over seg og ble liggende livløs inne i 16-meteren.

Moderate skader

Oslo universitetssykehus informerte mandag kveld i sin pressetjeneste at Solli fikk en albue i pannen. Sykehuset opplyser at skadene er moderate. Sollis samboer var på plass på sykehuset mandag kveld, mens faren kommer fra Bergen tirsdag morgen, opplyser Walstad.

- Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilstedeværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og luftambulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter. Aleksander var stabil og ved bevissthet da han ble fraktet med helikopter til sykehuset. Han bevegde på armer og bein, skriver HBK i en pressemelding klokken 21.30.

- Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med luftambulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld. Våre tanker går nå til Aleksander på sykehuset samt til hans samboer og familie, skriver klubben videre.

Tromsdalen-spiller Tor Martin Mienna, som var i duellen med Solli, opplyser til Nordlys mandag kveld at med ham går ting bra - etter å ha fått sydd seks sting:

Han beskriver situasjonen slik:

- Jeg kjente at det smalt og ser til høyre for meg at Solli ligger helt strak ut. Da jeg reiser meg opp på alle fire, er hele hånden dekket av blod, sier Mienna til avisen.

Mienna er glad for at Solli var ved bevissthet i etterkant av situasjonen.

- Det var jævlig ekkelt der og da. Solli rørte ikke på seg og jeg selv var full av blod. Det var bra at han var ved bevissthet, sier Tromsdalen-spilleren. 

Spillergruppen forskrekket

Walstad i Hønefoss forteller at de har snakket både med foreldrene og samboeren til Aleksander Solli etter skaden.

Det gjensto to minutter av ordinær spilletid da situasjonen oppsto. Kampen ble avsluttet ved at spillerne på begge lag sto i ro mens tiden løp ut.

- Hvordan reagerte spillergruppen?

- Aleksander er en kompis av dem og de jobber sammen med hver eneste dag. De er forskrekket de også, som vi er, overfor Aleksander, sier Walstad til VG.

Han ga spillerne beskjed om ansiktsbruddet sent mandag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball