Hovedinnhold

Bekrefter at en Ull/Kisa-spiller er mistenkt

** Strømberg: - Dersom det viser seg at han er involvert er han historie i Ull/Kisa
** HamKam er ikke mistenkt i saken

LOJAL: Daglig leder i Ull/Kisa Cato Strømberg sier at klubben forholder seg til hva NFF velger å gjøre. Foto: Aleksander Andersen, NTB Scanpix
LOJAL: Daglig leder i Ull/Kisa Cato Strømberg sier at klubben forholder seg til hva NFF velger å gjøre. Foto: Aleksander Andersen, NTB Scanpix
(VG Nett) Daglig leder i Ull/Kisa Cato Strømberg bekrefter at en av deres spillere er mistenkt i saken.

Denne saken handler om:

- Det stemmer at én av våre spillere er mistenkt, ja, sier Strømberg til NRK.

- Det er ingen her som innrømmer noe som helst. Hvis det viser seg riktig at en av våre spillere har vært med på noe ulovlig, så er han selvfølgelig ferdig i klubben. Men det gjenstår å se, tilføyer han.

Strømberg bekrefter opplysningene overfor VG Nett.

- Det er for så vidt riktig. Det har vært diskusjoner om det er HamKam- eller Ull/Kisa-spillere som har vært involvert. Da har vi i ettermiddag fått en melding om at en av våre spillere kan være involvert, sier Strømberg til VG Nett.

Avviser kjennskap

Han vet så langt ikke i hvilken grad spilleren kan være involvert, men forteller at de skal jobbe videre med saken de neste dagene.

- Jeg har vært i kontakt med ham, og han sier at han ikke har noe kjennskap til dette i det hele tatt. Utover det ønsker jeg ikke si noe mer.

- Det jeg kan si er at jeg støtter spillergruppen, og håper at guttene snakker sant. Men dersom det skulle vise seg at han er involvert, er han selvfølgelig historie i Ull/Kisa.

Tidligere søndag uttalte han til VG Nett at nyheten om at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt grunnet mistanke om resultatmanipulering kom som lyn fra klar himmel.

- Her ble vi tatt på senga, og det er skremmende at slik også kan forekomme i norsk fotball. Vi er glade for at NFF nå tar tak i disse tingene. Dette kan ikke fotballen leve med.

I ettermiddag har klubben hatt møter der de har informert spillergruppen om situasjonen.

- Håper det ikke stemmer

Tidligere søndag uttalte Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen til VG Nett at han for «guds skyld håpet at deres klubb ikke er involvert».

VG Nett har vært i kontakt med Erlandsen igjen søndag kveld. Han sier det er en veldig uheldig sak for klubben, og at det er umulig å forsvare seg mot en rykteflom.

- Jeg bare håper at det ikke stemmer at våre spillere er innblandet på noen måte. Det har jeg heller ikke noe tro på.

- Problemet dersom en mann er mistenkt, er at det blir en eventyrlig rykteflom. Rykteflommen går på enkeltpersoner, som ikke trenger å være i nærheten av virkeligheten. Når man sier at en mann er mistenkt, så kommer navnene. Det er veldig uheldig, sier Erlandsen og påpeker at det nå er viktig at alt blir gjort på riktig måte.

Når det gjelder HamKam er hverken spillere eller klubben mistenkt i saken. Det bekrefter daglig leder Finn Paulsen i en pressemelding.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball