Hovedinnhold

Asker varslet NFF etter sjokktap

* Frigg-trener til VG Nett: - I hele avdelingen er det rare resultater

FRIGG-TAP: Asker-trener Gaute Larsen mener det var et slitent lag som tapte 7-1 mot Frigg i Oslo. Foto: Frode Hansen, VG
FRIGG-TAP: Asker-trener Gaute Larsen mener det var et slitent lag som tapte 7-1 mot Frigg i Oslo. Foto: Frode Hansen, VG
(VG Nett) Den 24. juni - samme dag som den mistenkte Follo-kampen - tapte Asker overraskende 7-1 mot Frigg i Oslo. Lørdag varslet de NFF om det merkelige resultatet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kampfiksing

Søndag 8. juli 2012 ble det avslørt at to kamper i 1. og 2. divisjon hvor det har vært mistanke om resultatmanipulering.

Har du tips om andre kamper som har vært utsatt for resultatmanipulering?
Tips VG!

AvLinn Johansen , Stein-Erik Stormoen ogOla Mjaaland 

Det var en telefon fra ledelsen i Follo Fotball fredag som fikk Asker-ledelsen til å klø seg i hodet. Nå har de gått gjennom alle målene som gikk i Friggs favør den 24. juni.

Uten at de kunne peke på noe konkret mistenkelig, mente Asker-ledelsen likevel at det er grunn til å ta kontakt med fotballforbundet.

- Vi har prøvd å kartlegge alt som skjedde, og ikke funnet noen grunn til mistanke. Det kom likevel som en overraskelse at Frigg vant med seks mål. Spesielt merkelig er det at det skjedde samme dagen som Follo-spillere mistenkes for å ha manipulert resultater, sier daglig leder Arne Knoph til VG Nett.

Les også: Bekrefter at en spiller er mistenkt 

Dette er også grunnen til at Asker har varslet NFF. I kampen på Frogner stadion sto det 0-0 etter en times spill før målene begynte å renne inn.

Kampen ble spilt bare tre dager etter at Asker overraskende hadde slått storebror Stabæk ut av cupen. Asker hadde til da sluppet inn kun åtte seriemål, desidert færrest i sin 2. divisjonsavdeling. Frigg og Asker lå begge med 14 poeng før kampen den 24. juni hvor Asker nærmest doblet antall innslupne mål bare i løpet av i denne aktuelle kampen.

- Resultatet var så rart, og vi fant derfor grunn til å ta en skikkelig gjennomgang av hva som egentlig skjedde, sier Knoph, som legger til at han er svært takknemmelig for at Follo-ledelsen tok kontakt.

LES OGSÅ: Huitfeldt: - De har et moralsk ansvar

Frigg-trener uten mistanke

Frigg-trener Magnus Aadland mener ikke at det er noen grunn til å mistenkeliggjøre deres seier.

- Vi har gått gjennom alle målene i hodet. Det er ingen enkeltsituasjoner eller spillere som skiller seg ut med tabber. Det er langskudd som keeper ikke kan lastes for og angrep der våre spillere er raskere enn deres forsvarere, sier Frigg-treneren til VG Nett, og legger til:

- I hele avdelingen er det rare resultater, dårlige lag slår de beste nesten hver runde.

Det finnes ingen video fra kampen, men i følge Arne Knoph har Asker-ledelsen prøvd sitt beste for å huske alt som skjedde, og om det skjedde noe mistenkelig.

- Jeg varslet NFF først i går, men fikk ikke svar. Jeg sendte derfor SMS og varslet om vår kamp, og har i dag vært i dialog med dem angående dette.

I dialog med NFF

Knoph er bekjent med flere i NFF-ledelsen, og sier samtalene har dreiet seg om mer enn den aktuelle kampen mot Frigg. Videre sier Knoph at han helt sikkert kommer til å være i kontakt med NFF igjen.

- Det er naturlig å tro at vi kommer til å snakke mer om kampen mot Frigg også. Det var jo et veldig spesielt resultat, sier Asker-lederen.

Han mener imidlertid ikke at det på nåværende tidspunkt bør spekuleres i om denne kampen har sammenheng med mistankene som nå rettes mot Follo- og Ull/Kisa-spillere.

- Sånn situasjonen er nå, er det ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved vår kamp. Vi kan selvfølgelig ikke utelukke det, på samme måte som vi ikke kan utelukke at dette er gjelder mange flere kamper. Men jeg stoler på alle Asker-spillerne, sier Knoph.

Full tiltro til spillerne

Asker-trener Gaute Larsen er ikke kjent med at ledelsen har vært i kontakt med NFF. Han har full tiltro til sine spillere, og mener det store tapet mot Frigg kan skyldes at spillerne var slitne etter cupkampen mot Stabæk tre dager tidligere.

- Den kampen var en utladning og kraftanstrengelse for de aller fleste. Spillerne som møtte til kamp mot Frigg var en sliten og skadeskutt gjeng, sier han.

- Det er mulig jeg er naiv, men jeg har full tiltro til at alle mine spillere driver fair play.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball