Hovedinnhold

1. divisjonskamp avlyst grunnet mistanke om kampfiksing

ALVORLIG: NFFs generalsekretær Kjetil Siem ser svært alvorlig på saken. Foto: Jan Petter Lynau, VG
ALVORLIG: NFFs generalsekretær Kjetil Siem ser svært alvorlig på saken. Foto: Jan Petter Lynau, VG
(VG Nett) Dagens oppgjør mellom Ull/Kisa og HamKam er avlyst. Det bekrefter Ull/Kisa-leder Cato Strømberg til VG Nett.

Denne saken handler om:

VET DU NOE? TIPS OSS!

- Det er ikke så mye jeg får sagt. Jeg vet veldig lite om saken. Vi forholder oss bare til det som fotballforbundet opplyser oss om, og det er at kampen vår blir avlyst fordi det er mistanke om kampfiksing, sier Strømberg til VG Nett.

Kampen skulle etter planen vært spilt kl. 18.00 i kveld.

- Vi fikk beskjed fra NFF om at det foreligger mistanke om kampfiksing. Mer vet vi ikke, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til h-a.no.

«NFF har fått informasjon som gir grunnlag for å undersøke om det kan være gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse med denne kampen. Selv om NFF ikke kan fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, gjør opplysningene det nødvendig å undersøke dette nærmere» heter det i en pressemelding fra NFF.

Follo varslet NFF

Det er også varslet gransking av av oppgjøret mellom Østsiden og Follo i 2. divisjon. Follo ledet 3-0 i den kampen, men tapte til slutt 3-4 etter å ha kollapset mot slutten.

Follo har varslet NFF om at det var grunn til å fatte mistanke.

- Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem.

Sjokkert

Ull/Kisa-leder Strømberg var tydelig preget da han snakket med VG Nett, og har selv ikke fattet noe mistanke om at noen av spillerne i klubben skal være involvert i noe ulovlig.

- Nei, jeg har ikke merket noe spesielt. Dette kom veldig overraskende, sier Strømberg.

- Dette er bare trist og veldig leit, legger han til.

Einar Busterud i Norsk Tipping sier at de ikke har opplevd noe unormalt spill på oppgjøret mellom Ull/Kisa og HamKam:

- Vi må bare forholde oss til informasjonen fra NFF, men hos oss har det ikke vært noe unormalt, sier Busterud til VG Nett.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball