Hovedinnhold

Suarez: - Jeg falt, det var ikke et bitt

** FIFA forsvarer straffen

<p>FALT, MEN BET IKKE: Luis Suarez har forklart hva som skjedde da han og Giorgio Chiellini barket sammen i tirsdagens kamp.<br/></p>

FALT, MEN BET IKKE: Luis Suarez har forklart hva som skjedde da han og Giorgio Chiellini barket sammen i tirsdagens kamp.

Foto: Bjørn S. Delebekk
Luis Suárez har fortalt sin versjon av det som skjedde i kampen mot Italia. Ifølge han selv mente han ikke å bite.

Denne saken handler om:

- Jeg mistet balansen. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skulderen hans. Jeg fikk et slag i ansiktet og sterke smerter i tennene. Det var ikke et bitt.

Det er forklaringen Suarez kom med til FIFAs disiplinærkomité. Alle uttalelsene er nå publisert av den spanske avisa as, og dokumentet som ble sendt til Uruguays fotballforbund inneholder også dommernes forklaring på hva de så på banen.

Hoveddommeren Marco Antonio Rodríguez sier at han ikke fikk med seg noe utover at spillerne gikk i bakken, ettersom ballen befant seg på en annen del av banen. 

VGs fotballekspert Bernt Hulsker tviler på at Suarez selv tror på det han sier.

- Det kan være den offisielle forklaringen han kommer med til FIFA, men han kommer nok med en ny forklaring når han kommer seg ut av VM-bobla.

Hulsker sier at alle så hva som skjedde, og at benektelsen ikke er bra for Suarez.

- Han har gjort dette før. Jeg tror det er blank løgn når han sier at han bare falt. Han er nok litt desperat og i villede nå.

Forsvarer straffen

Suárez ble utvist fra VM-turneringen og utestengt fra all internasjonal fotball i ni kamper etter biteepisoden i kampen mot Italia tirsdag. Straffen er den strengeste en spiller er ilagt i et fotball-VM noen gang. 

I etterkant han blant annet Italias Giorgio Chiellini uttalt at han synes straffen er for streng. Nå går FIFA selv ut og forsvarer utestengelsen.

– Hvis det er første gang, så er det et uhell. Skjer det mer enn en gang, da er det ikke et uhell. Det er også grunnen til sanksjonene, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke ifølge AFP. 

Valcke ber også Suarez søke behandling for å hindre at noe lignende kan skje i framtiden.

Flere biteepisoder

Det var i gruppespillkampen mot Italia 24. juni at Suarez igjen satte tennene i en motspiller.

I en duell i Italias 16-meter løp Uruguay-spissen inn i italieneren og bet Chiellini tydelig i skulderen. Juventus-stopperen svarte med å slå albuen tilbake mot Suarez, uten å treffe Liverpool-spissen ordentlig. Så kastet Suarez seg ned og tok seg til tennene.

En rasende Chiellini løp mot dommeren, dro drakta til side - og viste fram bitemerket fra tennene til Luis Suarez. Den 26. juni kom FIFA med dommen mot Suarez, som i tillegg til ni kampers utestengelse fra landslagsfotball, og fire måneders utestengelse fra alle fotballrelaterte aktiviteter. Suarez fikk også en bot på drøyt 700 000 kroner.

Luis Suárez er blitt utestengt fra fotballen for biting tidligere. I november 2010 fikk han tilnavnet «Kannibalen» etter at han bet PSVs Otman Bakkal under en kamp i Nederland. Han ble straffet med syv kampers karantene og bøtelagt av Ajax.

I Liverpool fikk han ti kampers karantene av FA (det engelske fotballforbundet) da han bet Chelseas Branislav Ivanovic i april 2013.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport