Hovedinnhold

Et helt lag ble gravid - nå vil Larvik ha yngre spillere

FOLKSOMT: Svært mange av Larvik-spillerne har blitt gravide den siste tiden. Her er det trener Ole Gustav Gjekstad og Trine Stange som konkurrerer om å ha størst mage. Foto: Foto Alf Øystein Støtvig/VG.
FOLKSOMT: Svært mange av Larvik-spillerne har blitt gravide den siste tiden. Her er det trener Ole Gustav Gjekstad og Trine Stange som konkurrerer om å ha størst mage. Foto: Foto Alf Øystein Støtvig/VG.
I løpet av et drøyt år har et fullt håndballag blitt gravid i Larvik HBK. Nå endrer klubben sin strategi.

- Det er klart det svekker oss, innrømmer Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad overfor VG.

Les også: Tonje Larsen er gravid

Larviks pressesjef skrev galgenhumoristisk «Dette her føler jeg at jeg begynner å bli ganske god på» da han i dag sendte ut en pressemelding om at Tonje Larsen er gravid. Tilsynelatende har akkurat de meldingene blitt den viktigste delen av jobben hans. I løpet av et drøyt år har nemlig følgende Larvik-spillere vært ute av spill som følge av «lykkelige omstendigheter»:

Olga Medvedeva, Gro Hammerseng-Edin, Tonje Larsen, Tine Rustad Kristiansen, Tine Stange, Kari Mette Johansen og Kristin Bille.

- Misforstå meg ikke, jeg er veldig glad i både mine egne barn og spillernes barn - det er en berikelse med barn. Det er veldig hyggelig når det skjer, understreker Gjekstad.

- Samtidig er jo dette et helt håndballag, med veldig mange landskamper, og det er klart det skaper en del utfordringer.

- Må ha en annen aldersbalanse

Det gjør at Larvik nå vil tenke annerledes enn tidligere når de rekrutterer spillere og syr sammen stallen i Norges mest suksessrike håndballklubb.

- Det viktigste for oss som klubb er at vi når våre mål. Der andre kan hente inn en vikar fra et byrå, er det ingen slike alternativer for oss.

- Derfor må vi ha en litt annen aldersbalanse i fremtiden, og da hovedsakelig med flere yngre spillere. Vi kan ikke ha tolv spillere vi lurer på om er gravide.

Håndballekspert? Prøv Geir Juvas hånballquiz

For: Kostnadene ved å ha mange «ekstraspillere» fordi man regner med at de litt eldre kan bli gravide er for høy.

- Vi har ikke råd til å ha fem-seks ekstraspillere i stallen vår i tilfelle noen blir gravid, noe som også skaper relativt store utfordringer.

- De siste årene har jeg måttet være litt spåmann, det er jo ikke akkurat sånn at jeg kan spørre om det i intervjuer eller i medarbeidersamtaler, men jeg har prøvd å forutse hva som kan skje.

- Klubben kommer først

Med 16 poeng på årets åtte første seriekamper er det foreløpig ingen stor krise i Vestfold-klubben. Likevel har Gjekstad allerede startet prosessen for ikke å havne i lignende situasjoner fremover.

- Vi tenker løsninger rent sportslig, og er veldig tydelige på at det er klubbens målsettinger som kommer først. Vi har vært i semifinalen av Champions League i to av de siste fire årene, så vi har klart oss bra, men hadde vært enda sterkere om alle hadde vært tilgjengelige.

- Nå er vi i gang med et generasjonsskifte, og har hentet flere yngre spillere, sier Gjekstad, som håper det vil gjøre at Larvik kan mønstre enda flere av sine spillere i fremtiden.

Haltvik: - All ære til Larvik

SKRYT: Trine Haltvik mener Larvik har tatt godt vare på sine gravide spillere. Foto: Gøran Bohlin/VG.
SKRYT: Trine Haltvik mener Larvik har tatt godt vare på sine gravide spillere. Foto: Gøran Bohlin/VG.

Trine Haltvik (48) spilte sist på toppnivå i Norge for tre år siden, og har flere fødsler bak seg. Hun ser ikke noe kontroversielt i Larviks valg, men har et klart råd til Tonje Larsen.

- Larvik har vært flinke til å legge forholdene til rette for folk skal komme tilbake, og all ære til dem for det. Enkelte har også blitt bedre etter fødsel, og miljøet blomstrer også ofte av at man har med seg små barn. Klubben har jo allerede begynt å rekruttere flere unge spillere, og når de er så suverene som de er, så er det faktisk lettere å få spilletid og erfaring der enn i klubber som ikke er så gode.

- Når det gjelder Tonje, så har jo hun av den eldre årgangen og har slitt en del med knærne. Jeg anbefaler henne ikke å komme tilbake, det er langt viktigere å ha knærne i orden, og kunne løpe opp og ned en akebakke, sier Haltvik til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport