Hovedinnhold

Drama i Finnmarksløpet: Helt jevnt etter 1000 kilometer kjøring

<p>DRAMA: Marit Beate Kasin og Petter Jahnsen (bak) er i en vanvittig duell om seieren i årets Finnmarksløp. Målpassering blir senere fredag kveld.</p>

DRAMA: Marit Beate Kasin og Petter Jahnsen (bak) er i en vanvittig duell om seieren i årets Finnmarksløp. Målpassering blir senere fredag kveld.

Foto: Steinar Vik
1000 kilometer er unnagjort i Finnmarksløpet. Og utrolig nok er det helt jevnt mellom de to beste.

– Vi har aldri opplevd noe lignende, sier Morten Broks, pressesjef for Finnmarksløpet, til VG.

– Det har vært helt nede i 100 meter mellom dem.

Marit Beate Kasin (34) og Petter Jahnsen (51) heter de to i teten, og tilsynelatende er det én av disse to som kommer til å kjøre først i mål i Alta i kveld. Ut fra Jotka skilte det bare tre minutter mellom dem.

Les også: Drama i Finnmarksløpet: Måtte snu i stormen

Petter Jahnsen var første kjører som ankom sjekkpunktet i Karasjok. Dette skjedde klokken 05.02 fredag morgen. 24 minutter senere var Marit Beate Kasin på plass. Nå er de altså helt samlet.

– Vi har aldri hatt et slikt drama om 1. plassen. Ofte er vinneren i Finnmarksløpet både én og to timer foran nummer to. Denne gang er det helt annerledes, sier Broks.

– Derfor må vi også legge til rette for at det eventuelt kan ende med at to hundespann kjører side om side mot mållinjen i Alta sentrum.

Petter Jahnsen fortalte til løpets hjemmeside tidligere fredag at det har var flotte spor i løypa som langs elva opp til Karasjok.

Les også: Sigrid måtte vise tisse-triks til Kylie Minogue

– Turen har vært helt fantastisk. I natt har det vært en deilig etappe hit til Karasjok. Hundene ser ut til å ha det bra, og jeg regner med å kjøre ut med alle ti hundene ut herfra.

Kjørerne Finnmarksløpet må ta ut ti timer hvile fordelt på sjekkpunkt Levajok og Karasjok.

Siste sjekkpunkt er Jotka. Løpet er på til sammen på 1068 kilometer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport