Hovedinnhold

TV 2-journalister sjokkert over Helskog

Sportsredaksjonen i TV 2 er i opprør etter skandaledokumentaren til Gerhard Helskog.

Denne saken handler om:

Journalistene mener flausen kunne vært unngått, dersom de hadde fått kvalitetssikre programmet, men ingen i redaksjonen ønsker å stå fram med kritikken mot «Rikets Tilstand», skriver Bergens Tidende.

Flere kilder BT har vært i kontakt med, lar det likevel skinne gjennom at de er fortørnet over Helskogs arbeidsmetoder. Først onsdag formiddag - dagen skandalesendingen gikk på luften - skal deler av redaksjonen ha sett gjennom hele programmet. Alarmen gikk, etter det BT forstår, umiddelbart. Da hadde flere andre norske medier fått tilgang til materialet, og det var umulig å få stanset sendingen.

Sinnet retter seg først og fremst mot at ingen «Rikets Tilstand»-redaksjonen ba om faghjelp av sportsjournalistene i kanalen, i noe som åpenbart var en svært kontroversiell og betent sak.

- Vi har en stat i staten, som ikke er interessert i det fagavdelingen har å si, er omkvedet. En av nestorene, Ernst A. Lersveen, beskrives som et vandrende langrennsleksikon. Hans kolleger er overbevist om at Lersveen kunne avverget tv-blunderen, dersom han var blitt spurt om å bidra. Det ble han aldri.

Sportsredaksjonen er også forbannet over at de gjennom et innslag med dopingekspert Helge Oftebro i sportens tirsdagssending, ble nødt til å bygge opp forventningene rundt Helskogs dokumentar. Nå fryktes det at tilliten blant sportsseerne er varig svekket.

I tillegg har mange reagert på at norske jubelscener under Lillehammer-lekene ble klippet sammen med bilder av medisinsk utstyr. Et dramaturgisk grep som ytterligere forsterket mistenkeliggjøringen av de norske OL-heltene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport