Hovedinnhold

Slik svarer X Games på dopingkritikken

ESPN til VG: – Vi endrer ikke regelverket nå

<p>STÅR BAK X GAMES OSLO: Visepresident i ESPN, Tim Reed (t.h.) og sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen (høyre). Her er de to under presentasjonen av X Games Oslo i fjor.</p>

STÅR BAK X GAMES OSLO: Visepresident i ESPN, Tim Reed (t.h.) og sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen (høyre). Her er de to under presentasjonen av X Games Oslo i fjor.

Foto: Jostein Magnussen, VG
Den amerikanske arrangøren bak X Games har ingen planer om å føye seg for kravet fra Norges Skiforbund og Antidoping Norge.

Denne saken handler om:

Det gjør TV-kanalen ESPN klart i en epost til VG mandag ettermiddag.

«Siden starten av dette prosjektet, og i samsvar med avtalen for X Games Oslo, så har vi hele tiden kommunisert at X Games er et uavhengig arrangement med egne retningslinjer for konkurransene og utøverne» heter det.

KOMMENTAR: Dette handler krangelen om

I går ble det kjent at Norges Skiforbund trekker seg fra samarbeidet med X Games og medarrangør TV 2, fordi Antidoping Norge ikke får lov til å teste for alle stoffer i konkurransen som starter om to dager.

Visepresident i ESPN, Tim Reed, ankommer Oslo først i morgen. Det er han som har ansvar for kanalens satsning på X Games.

<p>TV2-SJEF: Olav T. Sandnes.</p>

TV2-SJEF: Olav T. Sandnes.

Foto: Trond Solberg, VG

Reed var ikke tilgjengelig for kommentarer i dag, men i eposten til VG gjør den amerikanske TV-giganten det klart at dopingbestemmelsene ikke vil endres:

– Under X Games i Oslo kan forbund operere som de har gjort i 20 år under X Games-arrangementer over hele verden. Og vi gir gjerne bort akkrediteringer slik at de kan drive «utenfor konkurranse»-testing. Men vi er ikke innstilt på å endre retningslinjene for X Games for deltakerne denne gangen.

Det amerikanske X Games konseptet arrangeres for aller første gang i Oslo i vinter. Kommunen har spyttet inn 42 millioner kroner i støtte for å få gildet på plass. TV 2 og ESPN samarbeider om arrangementet.

Kanalene har allerede planene klare for et nytt X Games på norsk snø i 2017. Spørsmålet er hvordan dopingreglene blir da, er vidåpent.

– Vi evaluerer jevnlig prosessene og reglene våre. Om vi mener at det er et aktuelt problem, så adresserer vi det og gjør nødvendige endringer, skriver ESPN i eposten.

Så du denne? Rasende på antidopingsjefen etter X Games-krangel

VG kontaktet også TV 2-sjef Olav T. Sandnes med åtte skriftlige spørsmål i dag. Svaret kom i form av en pressemelding på grunn av det som karakteriseres som «særdeles mange mediehenvendelser».

I pressemeldingen sier Sandnes:

«TV 2 har tilbudt seg å finansiere og tilrettelegge for (doping-, red. anm.)arbeidet, men dette er en sak som handler om de generelle konkurransereglene i X Games. Vi har derfor også formidlet Norges Skiforbund sine krav videre til ESPN som har siste ord som eier av X Games-arrangementene globalt».

Krangelen det siste døgnet påvirker ikke selve avviklingen av X Games. Arrangementet i Oslo går som planlagt.

«Og det tror vi så vel deltakere som tilskuere vil sette stor pris på da arrangementet er på vei til å bli utsolgt. Vi har sikret at alle deltakerne i ski- og snowboardøvelsene har FIS-lisens, og dermed kan de testes. Utover dette må vi som arrangør forvente at alle deltakere forholder seg til norsk lov når dette arrangementet avholdes på norsk jord» sier Olav T. Sandnes i TV 2.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport