Hovedinnhold

Den nye topptreneren i baseball er 80 år!

HOLDER KOKEN: Jack McKeon er 80 år og Miami-baserte Florida Marlins nye trener. Foto: AFP
HOLDER KOKEN: Jack McKeon er 80 år og Miami-baserte Florida Marlins nye trener. Foto: AFP
NEW YORK (VG) Synes du sir Alex Ferguson er en olding? Da har du kanskje ikke hørt om Jack McKeon.

80-åringen er blitt sjeftrener for Florida Marlins, som spiller i den amerikanske baseball-ligaen. Han kunne ha vært far til samtlige trenere i norsk eliteserie i fotball - ja, selv bestefar til flere av dem.

McKeon ble denne uken presentert som midlertidig sjefstrener i Florida-klubben ut sesongen. Edwin Rodriguez måtte pakke sammen etter som Florida ligger sist i sin divisjon - og det må en skikkelig snuoperasjon til for å nå sluttspillet. Det er det altså en 80-åring som skal stå for.

Det er 55 år siden Jack McKeon startet sin trenerkarriere. Nå skulle han egentlig være en rådgiver for Marlins-eieren Jeffrey Loria. New York Yankees-trener Joe Girardi smiler bredt:

- Jeg håper at jeg er oppe og klarer å bevege meg rundt - det er mitt mål når jeg blir 80 år gammel.

VGD: Diskuter amerikanske idretter her! 

Det er ikke første gang Florida Marlins tyr til McKeon. De gjorde det også midtveis i 2003-sesongen, og da endte det med at han førte dem til seier i World Series. Men da var han altså "bare" 72 år gammel...

- Jeg er kanskje ikke helt up to date med twitter og facebook og den slags. Men bortsett fra det så har jeg ikke noe problem med å holde disiplinen på disse guttene, sier McKeon i følge Palm Beach Post.

- Jeg ser på det slik: hvorfor skal en straffes for å ha erfaring?

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook! 

Jack McKeon har to ganger blitt kåret til den beste treneren i amerikansk baseball: i 1999 og 2003 - og det var altså det siste året han ledet Marlins til World Series-tittel.

- Klart Jack kan klare det. Han har fortsatt vettet i behold, sier den legendariske Los Angeles Dodgers-treneren Tommy Lasorda (83).

- Jeg kunne også ha gjort det - om noen hadde trengt meg!

McKeon er faktisk ikke den eldste treneren gjennom historien i den profesjonelle baseball-ligaen. Connie Mack holdt på til han var 87 - men da må vi så langt tilbake som 1950.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport