Hovedinnhold

Thomas Ulsrud usikker foran OL etter Walstad-bragd

<p>KAMP OM OL-PLASSEN: Skip Thomas Ulsrud var hjemme og feiret sønnen som ble konfirmert i helgen, mens Team Steffen Walstad ble nummer to i Grand Slam-turneringen i Canada. Her er Ulsrud under VM i Sveits i fjor.</p>

KAMP OM OL-PLASSEN: Skip Thomas Ulsrud var hjemme og feiret sønnen som ble konfirmert i helgen, mens Team Steffen Walstad ble nummer to i Grand Slam-turneringen i Canada. Her er Ulsrud under VM i Sveits i fjor.

Foto: Georgios Kefalas, AP
Team Steffen Walstad ble nummer to i Grand Slam-finalen i Canada. Pål Trulsen mener bragden er tøffere enn å vinne VM-gull. I løpet av de neste dagene kommer OL-uttaket.

Denne saken handler om:

Bare noen dager før Pål Trulsen «bestemmer» hvilket curling-lag som skal til OL, klinket Team Walstad, med skip Steffen Walstad i spissen, til med en prestasjon ikke noe annet norsk lag har gjort før: De er det første norske curlinglaget som har spilt seg til en Grand Slam-finale.

– Fantastisk, sier sportssjef og generalsekretær i Curlingforbundet, Pål Trulsen, om den bragden.

Thomas Ulsrud som leder det andre norske curlinglaget som kjemper om en OL-plass var hjemme denne helgen for å feire sønnen som ble konfirmert. Team Ulsrud tok OL-sølv i 2010 - og ble nesten like kjent for sine fargerike bukser som medalje.

Verdens beste lag deltok

Men foran OL i Sør-Korea er han altså utfordret om OL-plassen. Team Steffen Walstad snøt Ulsrud for VM-plassen tidligere i år.

<p>SUKSESS I CANADA: Skip Steffen Walstad ledet laget til 2. plass i Grand Slam-turnering i Canada søndag.</p>

SUKSESS I CANADA: Skip Steffen Walstad ledet laget til 2. plass i Grand Slam-turnering i Canada søndag.

Foto:, IKKE VG-BILDE

– OL-uttaket kommer snart. Vi innstiller, også tar Olympiatoppen ut laget. Vi skal ha noen møter denne uken om når og hvordan vi skal presentere uttaket, sier Trulsen til VG.

– Men Olympiatoppen tar ut det laget dere innstiller?

– Det blir rart om de ikke gjør det, svarer Trulsen og ler litt.

Han vil selvfølgelig ikke røpe noe bare noen dager før uttaket kommer. Om ei uke skal begge de norske lagene spille en turnering i Canada.  Trulsen vil ikke ha noe amerikansk uttak.

Men det er ingen tvil om at Team Walstad la inn gode aksjer etter søndagens 2. plass i Regina i Canada.

<p>SPORTSSJEF: Pål Trulsen (t.v.) offentliggjør snart hvem som skal få spille OL for Norge i curling. Her er han under Ungdoms-OL i Lillehammer sammmen med kronprins Haakon og Thomas Ulsrud (t.v.).</p>

SPORTSSJEF: Pål Trulsen (t.v.) offentliggjør snart hvem som skal få spille OL for Norge i curling. Her er han under Ungdoms-OL i Lillehammer sammmen med kronprins Haakon og Thomas Ulsrud (t.v.).

Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

– Det de gjorde er tøffere enn å vinne VM. Alle de beste lagene i verden som er rangert blant topp 15, minus Ulsrud, var der, sier Trulsen.

– Betyr det at denne prestasjonen sender Walstad til OL?

– Nei, men det er aldri negativt å prestere sånn, svarer Trulsen.

Stortap mot canadisk lag

Team Walstad tapte finalen mot laget til skip Brad Gushue fra Canada i finalen. Gushue tok OL-gull i 2006. Det canadiske laget vant hele 9-1. Allerede etter to omganger sto det 5-0.

– De fikk en tung start på den kampen. Når man begynner slik, så må man ta litt sjanser underveis, sier Trulsen.

På det norske laget spilte også Magnus Vagberg, Magnus Nedregotten og Markus Høiberg.

Det laget som ikke skal representere Norge i OL i Pyeongchang neste år, skal spille VM i Las Vegas.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport