Hovedinnhold

Norske verdensmestere i curling liker ikke ny OL-gren

Christoffer Svae: – Mange B-spillere

<p>VM-BRONSE: Kristin Skaslien tok bronse sammen med Magnus Nedregotten under sist VM.<br/></p>

VM-BRONSE: Kristin Skaslien tok bronse sammen med Magnus Nedregotten under sist VM.

Foto: Claus Fisker, Afp
Curlings nye OL-gren mixed double skaper diskusjoner. De norske verdensmesterne Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersen støtter definitivt ikke IOCs beslutning.

Denne saken handler om:

Stjernene på isen er ikke begeistret for grenen der Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok Norges første VM-medalje i april.

<p>SKEPTISKE: Håvard Vad Petersson (til venstre) og Christoffer Svae sammen med Canadas skip Pat Simmons under VM i april.<br/></p>

SKEPTISKE: Håvard Vad Petersson (til venstre) og Christoffer Svae sammen med Canadas skip Pat Simmons under VM i april.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Les også: Ulsruds hemmelige gull-triks

Duoen kapret bronsen i Sotsji. Mixed double skiller seg fra tradisjonell curling:  lagene består av en kvinne og en mann som selv må koste sine egne stener. To stener ligger i boet fra start og det spilles med både færre stener og omganger.

– Funnet opp for OL

– Det er ikke til å stikke under en stol at mange B-spillere er med i denne grenen. Nesten ingen av de beste curlingspillerne i verden stiller, sier Christoffer Svae til VG. Han ble verdensmester i 2014.

Lagkompis Håvard Vad Pettersen følger opp:

– Dette er en gren som ble funnet opp av det internasjonale curlingforbundet i 2008 for å en ekstra gren på OL-programmet. Det er prisverdig at de jobber for å få opp interessen for curling i verden. Men inngangsbilletten til OL blir for billig. Dette går for fort. Jeg kunne kjøpt det om mixed double hadde blitt prøvegren i Sør-Korea om tre år og OL-gren i 2022.

Slik presenterer World Curling Federation nyheten.

Vad Petersson har startet en diskusjon på sin offentlige Facebook-profil.

– Nivået har kommet seg

– Det vil alltid være delte meninger om en ny gren ikke så mange har prøvd, svarer Kristin Skaslien. Hun satser primært på tradisjonell curling med Norges damelandslag, men har de tre siste årene spilt VM sammen med Nedregotten.

Ungarn ble verdensmestre i vår, mens nasjoner som Spania og Østerrike tidligere har kjempet helt i toppen.

– Det er bra at denne grenen kommer på OL-programmet. Det vil spre sporten. Dette er en morsom og annerledes form for curling. Nivået har kommet seg betraktelig og er blitt veldig mye høyere på tre år med VM. Mixed double gir god underholdning, mener Skaslien.

Det tviler Håvard Vad Petersson på:

– Jeg frykter dette blir dårlig TV, sier han og legger til:

– Det er jo ofte slik at idrettsutøvere er konservative. Men for meg er curling curling. Akkurat som fotball er fotball. Så får vi se om jeg mener noe annet om 20 år. Jeg synes uansett at nivået er for lavt til at dette skal bli OL-gren allerede nå.

– De beste spillerne i verden vil ikke satse på denne mixed. I OL vil vi spille nesten hver dag og jeg kan ikke tenke meg at det går an å kombinere de to grenene, sier Christoffer Svae.

Kan få dilemma

Kristin Skaslien kan komme i et dilemma.

– Kvinnelaget har prioritet for meg. Så får vi se hva som skjer fremover. Jeg er åpen for å satse videre i mixed double frem mot VM i Karlstad neste sesong.

Makkeren Magnus Nedregotten spiller også tradisjonell curling. Han spiller på Lag Minera Skifer som denne sesongen tapte NM-finalen mot Team Ulsrud der både Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson spiller sammen med Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud.

Laget tapte i april VM-finalen for Sverige.

Foruten mixed double i curling kommer fellesstart på skøyter, big air i snowboard og lagkonkurranse i alpint på programmet under OL i Pyeongchang om tre år. Parallellslalåm i snowboard går ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport