Hovedinnhold

Dramatisk EM-gull til Grace Bullen: – Jeg er utrolig fornøyd

Grace Bullen (20) sikret seg sitt første EM-gull i seniorklassen. Fredrikstad-jenta vant en dramatisk EM-finale. Hun tjener ikke en krone på suksessen.

Denne saken handler om:

Det norske brytefenomenet møtte Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova i avslutningen av 58-kilosklassen i den serbiske byen Novi Sad. Den dramatiske kampen endte 3-3, men Grace Bullen vant på å ha tatt kampens siste poeng.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg setter stor pris på at all treningen gir resultater, sier Bullen til VG. Hun deler EM-gullet med lagvenninnene og trenerne – og ser frem til å feire litt med dem fredag kveld. Men allerede lørdag morgen går turen hjem.

EM-gullet gir ikke økonomisk uttelling for 20-åringen.

Husker du? Grace Bullen løftet Skavlan på trening

– Det blir et klapp på skulderen og gratulerer. Men dette er jo noe å sette på CV-en. Så får jeg forhåpentligvis flere sponsorer etter hvert, forklarer hun.

Allerede etter 20 sekunder gikk Bullen til angrep. Etter minuttet fikk Moldova-bryteren den første advarselen. Etter to minutter kom det første poenget til Bullen  uten at hun hadde hatt noe klart overtak i den første perioden.

Etter et halvt minutt av den andre perioden ble hun kastet i matten. Dermed to poeng til Cherdivara-Esanu som sikret seg ytterligere et poeng før Bullen svarte med to poeng i den dramatiske finalen.

Bryte-Berge: – Oppmerksomheten har gitt meg en skikkelig boost

Mot slutten red hun stormen av og vant dermed på å ha tatt kampens siste poeng.

– Det ble en styrkekamp der det ikke skjedde så mye. Men jeg beholdt roen og var ikke så veldig bekymret da jeg lå under, sier Eritrea-fødte Bullen konkurrerer for Fredrikstad Bryteklubb Atlas.

Grace Bullen vant 10–9 mot Emese Barka fra Ungarn i semifinalen. Cherdivara-Esanu slo tyske Laura Mertens 4–2.

Tidligere fredag slo Bullen ut Natalja Sinisjin fra Aserbajdsjan i kvartfinalen. Dermed fikk hun  revansje fra fjorårets EM-finale i Riga hvor Bullen tapte for nettopp Sinisjin. Senere klarte hun ikke å kvalifisere seg til OL i Rio.

– Det var en skuffelse. Jeg hadde et mål om å kjempe om medaljene i OL, men jeg føler at jeg har utviklet meg siden den gang, sier hun.

Fra 2016: Bryte-Bullen tok sølv i EM

Som junior vant hun ungdoms-OL i Nanjing i 2014 og tok bronse i Europalekene i Baku året etter. Hun har også vunnet junior-EM to år på rad og er fortsatt juniorbryter.

– Jeg har aldri vunnet junior-VM og har et stort mål om å ta det gullet nå, sier hun og står foran både to juniormesterskap og senior-VM denne sommeren. Det siste mesterskapet arrangeres i Paris i august.

– Faktisk er de to juniormesterskapene størst for meg, sier hun.

Bronsevinner fra OL, Stig-André Berge er ikke med i EM. Pål Eirik Gundersen (66 kg), Petter Karlsen (71 kg), Felix Baldauf (98 kg) og Oskar Marvik (130 kg) konkurrerer for Norge lørdag og søndag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport