Hovedinnhold

Durant strålte da Golden State vant NBA-finalen

(Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 129-120) Kevin Durant (28) tok sin første tittel i karrieren da Golden State fikk revansj for fjorårets finaletap mot Cavaliers.

Denne saken handler om:

Dermed endte det 4-1 i best av sju-serien. Golden State tok NBA-tittelen for andre gang på tre år.

I sin første sesong for Golden State scoret Kevin Durant 39 poeng. I tillegg leverte Stephen Curry en strålende kamp med 34 poeng.

VG +: Milliardavtalen som gjør at ukjent NBA-spiller tjener mer enn Messi

Det var Durants første tittel i karrieren. Han forlot Oklahoma i juli for å slutte seg til Warriors i håpet om å fylle opp premieskapet.

– Jeg klarte ikke sove på to dager før denne kampen. Jeg var nervøs. Jeg var rastløs. Jeg ville bare ta ut alt her, sa Durant etter den avgjørende finalen.

<p>FEIRET MED DATTEREN: Stephen Curry (t.h) og datteren Riley. Kevin Durant til venstre.</p>

FEIRET MED DATTEREN: Stephen Curry (t.h) og datteren Riley. Kevin Durant til venstre.

Foto: Marcio Jose Sanchez, AP

Durant ble MVP

– Vi kjempet, men vi klarte det. Vi er mestere, og vi feirer på hjemmebane, fortsatte han.

Durant, som ble kåret til finaleseriens mest verdifulle spiller, ble også den første spilleren til å lage mer enn 30 poeng i fem kamper på rad i finaleserien siden Shaquille O'Neal i 2000.

Har du sett? LeBron James rasismehetset: – Det er tøft å være svart i USA

Golden State endte sluttspillet med 16 seirer og ett tap. Det var ny rekord i sluttspillet i NBA-historien.

– Disse gutta er så begavede, forpliktet til hverandre og uselviske. Det er en kombinasjon av talent og deres uegoistiske natur, sa Warriors-trener Steve Kerr.

James mest poengfarlig

Clevelands LeBron James tok flest poeng av alle i denne kampen: 41.

Lagene møttes i finalen for tredje året på rad. I fjor vant LeBron James og Cleveland 4-3 etter først å ha ligget under 1-3 i finaleserien.

– Vi har lært av alt vi har vært gjennom for å bringe det (trofeet) tilbake hvor det hører hjemme. Jeg er bare stolt over å være en del av noe spesielt og vil gjenta det, sa Stephen Curry.

– Dette er en flott gruppe med spillere, et herlig sted og gode fans. Jeg kan ikke vente med å feire med lagkameratene mine, avsluttet Durant.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport