Hovedinnhold

Kritisk skadde Kurt Åge Olsen fraktet hjem i koma

** Holdt i kunstig koma av medisinske årsaker.
** Behandles på intensivavdelingen ved sykehuset i Kristiansand.

(VG Nett)Den norske båtrace-føreren Kurt Åge Olsen, som forrige uke ble kritisk skadd i et offshore-race i Gabon, er nå fraktet hjem til Norge for videre behandling.

Denne saken handler om:

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS OSS!

Grenleder for offshore i Norges Motorsportforbund, Øivind Dreier Sivertsen, sier at det er et godt tegn at Olsen nå kan fraktes hjem.

- Han blir holdt i kunstig koma fordi legene mener det er best at kroppen får jobbe i fred. Det er ingen stor dramatikk knyttet til det, sier Dreier Sivertsen, som forteller han er glad Olsen nå kan behandles med familie og venner i nærheten.

Ifølge Fædrelandsvennen bekrefter Sørlandet sykehus at Olsen ligger på intensivavdelingen ved sykehuset i Kristiansand.

Ble vekket fra koma

Ulykken hvor Olsen ble kritisk skadd og den engelske båtføreren William Nocker omkom, skjedde da båten deres skjøt fart rett før den traff en bølge og ble kastet rundt gjentatte ganger. De to deltok i UIM Class 1 World Powerboat Championship.

Olsen ble umiddelbart etter ulykken fraktet til Oman Bongo Ondimba Military Hospital i Gabon, hvor han pustet for egen maskin, men ble holdt i kunstig koma.

I KUNSTIG KOMA: Kurt Åge Olsen. Foto: Privat
I KUNSTIG KOMA: Kurt Åge Olsen. Foto: Privat

Dreier Sivertsen forteller at Olsen ble holdt i kunstig koma i flere dager etter ulykken, men at han ble vekket før transporten hjem til Norge.

- Han ble så vidt jeg vet vekket og han kommuniserte med omverden. Han svarte riktig på alle spørsmål, men av medisinske hensyn ble han lagt i koma igjen før han ble sendt i ambulansefly til Norge, sier han og legger til at han ikke vet hvor lenge det er nødvendig å holde Olsen i kunstig koma.

Forsiktige optimister

I både det norske og internasjonale båtmiljøet vet de aller fleste hvem Olsen er, og ifølge Dreier Sivertsen har det den siste uken vært mange som har gått og ventet på nyheter om Olsens tilstand.

- Signalene har vært tolket i beste mening, og vi har vært forsiktige optimister, sier han.

Så dramatiske ulykker som den Olsen havnet i skal tilhøre sjeldenheten i båtrace-sporten.

- Det er i høyeste grad uvanlig. Norsk båtsport har eksistert siden 1936 og siden den tid har vi bare hatt tre dødsfall. Det er klart det er en sport med stor spenning og dramatikk, det er veldige krefter som er i gang, men det er også noe av det som er med å trekke utøvere til sporten, sier Dreier Sivertsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport