Hovedinnhold

«Norsk» innslag i verdenstoppen i dart

Nå går Robert for seier i dart-VM og 1 mill.

EKSOTISK GREN: Robert Wagner er i verdenstoppen i dart. Foto: Hans Willink
EKSOTISK GREN: Robert Wagner er i verdenstoppen i dart. Foto: Hans Willink
(VG Nett) Norsk-østerrikeren Robert Wagner (44) er sensasjonelt klar for kvartfinalen i VM i dart. Selv mener han at han er god nok til å vinne hele turneringen og dermed 1 million kroner.

- Jeg føler meg bra, og jeg har god mulighet til å slå Tony O´Shea i kveld, sier dart-spiller Robert Wagner til VG Nett.

Etter seier over Brian Woods 4-3 i åttedelsfinalen, er han klar for kvartfinale.

Wagner med kallenavnet "Magikeren" er opprinnelig fra Østerrike, men spiller for Norge. Etter eget ønske er han ikke norsk statsborger, men har bodd i Norge i 20 år.

Ikke første gang

Turneringen kalt «Lakeside World Professional» arrangeres i England. Wagner har deltatt i turneringen hele fem ganger tidligere.

- Første gang jeg deltok var jeg veldig nervøs. Nå er det normalt for meg å delta. Folk blir overrasket over hvor kald jeg egentlig er.

VG Nett-leser:
Jeg tipper/håper at O`Shea vinner i år, men det kommer til å bli jevnt og spennende. Gøy å se hvor lang Robert Wagner kan komme også.
Diskutér her.

STORT I ENGLAND: Martin Adams fra England i aksjon under turneringen som norsk-østerrikeren Robert wagner gjør stor suksess i. Foto: AFP
STORT I ENGLAND: Martin Adams fra England i aksjon under turneringen som norsk-østerrikeren Robert wagner gjør stor suksess i. Foto: AFP

«Lakeside World Professional» er en kvalifiseringsturnering for verdenseliten i dart. 32 spillere er kvalifisert, men det har vært mange som har prøvd å komme med. Wagner er den eneste spilleren Norge stiller med.

Sekretær i Norges Dartforbund (NDF), Arild Hoff, forteller til VG Nett at dette er Norges beste prestasjon.

- Det er en kjempeprestasjon av Wagner. Det blir moro å se hvordan han gjør det mot Tony O`Shea, men har han en god dag kan han vinne.

I Norge er det i underkant av 1000 spillere registrert i Norges Dart Forbund, men på verdensbasis er det snakk om en halv million aktive spiller.

Pengepremien i turneringen er på over én million kroner, Wagner innrømmer at han ikke tenker på premien.

- Man må bare spille en kamp om gangen, men jeg har store planer om å vinne.

Startet på pub

Wagner startet karrieren på pub som mange andre. I 1991 begynte han å satse profesjonelt.

- Jeg hadde lyst til å starte med noe nytt. En kveld jeg spilte dart på en pub kom noen bort til meg og spurte om jeg ville bli med i en turnering, og slik utviklet det seg, forteller Wagner.
44-åringen forteller at han fremdeles driver med bodybuilding, men satser på dart.

Ikke bare kast og treff

Dart blir ofte forbundet med en pub-lek, noe sekretæren i NDF, Arild Hoff mener er feil.

- Det er langt mer enn pub-lek. Det er ikke bare kast og treff. Man må hele tiden vite hva man skal sikte på. En god dartspiller er blant annet god til å regne, sier Hoff.

Wagner trener opptil fire timer jevnt hver eneste dag, men før mesterskap trener han seks til åtte timer. Hoff forteller at spillerne trener på forskjellige plan.

- Det som er viktig for å bli en god dartspiller er kasteteknikk, fokusert på detaljer. Det å vite hva man skal kaste på i forskjellige situasjoner, konsentrasjon og kamperfaring. Det er ofte de erfarne som går av med seieren.

Kvartfinalen går på Eurosport 2 i kveld 20.00 og på Eurosport kl 21.30.

Vil du ha sportsnyheter på Facebook?Klikk her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport