Hovedinnhold

Milliondrømmen i grus for «norske» Robert

RØK UT: Robert Wagner hadde ikke sjanse mot Tony O`Shea i dart-VM i kveld. Foto: Hans Willink
RØK UT: Robert Wagner hadde ikke sjanse mot Tony O`Shea i dart-VM i kveld. Foto: Hans Willink
(VG Nett) Han hadde godfølelsen før kampen, men engelske Tony O`Shea ble rett og slett for sterk for den norsk-østerrikske dartsensasjonen Robert Wagner.


Dart er stort i England, noe syv engelske av åtte mulige spillere i VM-kvartfinalene tyder på. Den åttende og siste var imidlertid norsk-østerrikske Robert Wagner, som har bodd i Norge i 20 år. I dartsporten går han under kallenavnet «Magikeren».

Les også:«Norsk» innslag i verdenstoppen i dart

Han møtte imidlertid veggen mot veteranen Tony O`Shea. Engelskmannen, som kalles «Sølvryggen», tok de to første settene, før Wagner vant sitt eneste sett i kampen som går til fem. Etter hvert var det rett og slett klasseforskjell på de to.

Der O`Shea leverte bunnsolid trippelspill, hadde Wagner en tendens til å havne under hundre poeng på alt for mange runder.

Wagner, som for øvrig er tidligere kroppsbygger og ble dart-norgesmester i både 2008 og 2009, hadde tro på seier før kveldens kamp.

- Jeg føler meg bra, og jeg har god mulighet til å slå O´Shea, sa han til VG Nett.

Slik skulle det ikke gå.

Turneringen kalt «Lakeside World Professional» arrangeres i England. Wagner har deltatt i turneringen hele fem ganger tidligere.

«Lakeside World Professional» er en kvalifiseringsturnering for verdenseliten i dart. 32 spillere er kvalifisert, men det har vært mange som har prøvd å komme med. Wagner er den eneste spilleren Norge stiller med.

Pengepremien i turneringen er på over én million kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport