Hovedinnhold

Tiger: - Jeg har sviktet familien og fansen

(VG Nett) Golfstjernen Tiger Woods (34) er dypt lei seg for at han har sviktet familien og fansen.

Denne saken handler om:

Tiger Woods:

  • Født: 30. desember 1975
  • Er en av de beste golfspillerne gjennom tidene til tross for sin unge alder i sporten. Er i dag ranket som nummer 1 i verden etter en svært imponerende sesong.
  • Hans lengste periode på 1. plassen på verdensrankingen var fra 15. august 1999 til 29. august 2004 - 264 uker i strekk.
  • Var den best betalte idrettsutøveren i 2008 med en inntekt på 110 millioner dollar gjennom premiepenger og sponsoravtaler.
  • Har vunnet 14 major-turneringer - bare en mannlig spiller gjennom historien har vunnet flere. Står med 71 seirer bare på PGA-touren i USA. Han står totalt med 93 turneringsseirer i sin profesjonelle karriere.Bare to spillere i historien har vunnet mer. Han er den yngste spilleren til å nå 50 seirer på PGA.
  • Han er en av fem spillere som har vunnet alle major-turneringene (fire i året). Han er en av to spillere som har vunnet alle major-turneringene flere ganger.
  • Han er kåret til årets spiller i USA ni ganger. Han har vunnet APs kåring årets mannlige utøver fire ganger, som er rekord. Er den eneste som er kåret til Sports Illustrateds årets sportsmann mer enn en gang.

34-åringen har siden en rekke påståtte utroskapssaker kom for dagen i kjølvannet av en bilkrasj utenfor hjemmet hans 27. november i fjor holdt en lav profil. Kun via sin egen nettside har han så vidt beklaget sin oppførsel tidligere.

I dag møtte han pressen igjen:

- God morgen, og takk for at dere er her. Mange i dette rommet er mine venner, og mange kjenner meg godt. Og mange av dere har heiet på meg, og gitt meg støtte. Nå har hver og en av dere en god grunn til å være kritisike til meg.

PROTOKOLL:Hva synes du om Tiger Woods' unnskyldning?

- Jeg vil si direkte til dere alle. Jeg er dypt lei meg for det jeg har gjort, var det første Woods sa på pressekonferansen.

- Det som er sikkert, er at jeg ikke bare kan unnskylde meg via ord. Jeg har sviktet familien og fansen, la han til.

LES:Sponsorer følger Tiger med argusøyne

Bare spesielt inviterte journalister fikk være til stede på pressekonferansen, og ingen får stille spørsmål. Dette har fått foreningen for amerikanske golfjournalister til å rase, skriver NTB. De har besluttet å boikotte pressekonferansen.

DISKUTÉR: Synes du det er riktig av Tiger Woods å beklage sin utroskap offentlig? Si din mening her!

Få svar

Tigers kone, svenske Elin Nordegren, tok med seg barna og flyttet ut av luksusvillaen i Florida etter avsløringene. Om de to fortsetter å være sammen er foreløpig usikkert.

- Jeg skjønner at folk vil ha svar på om Elin og jeg vil fortsette å være sammen. Dette er imidlertid noe som noe som vi må finne ut av alene, sier Woods som samtidig ba pressen om å la familien hans være i fred.

Goflstjernen har heller ingen svar på når han vil fortsette å spille.

- Jeg vil komme tilbake til golfsporten en gang, men jeg vet ikke når. Det kan bli i år, forteller han.

- Jeg ser frem til å treffe golfkollegene mine, legger Woods til.

Spekulasjoner

- Mange har spekulert i at Elin angrep meg den natten. Det har aldri vært noen form for vold i vårt samliv noen gang. Spørsmålet her, er utroskapen min. Det jeg gjorde er ikke tilgivelig. Og det er bare jeg som kan klandres for dette, mener Woods.

VGD: Diskutér Tigers karriere her!

Woods giftet seg med sin svenske kone, Elin Nordegren, i 2004. Sammen har de en datter og en sønn.

USIKKER FREMTID: Det er usikkert om Tiger Woods og Elin Nordegren vil skilles. Ifølge Boston Herald jogget Woods uten giftering onsdag. Foto: Reuters
USIKKER FREMTID: Det er usikkert om Tiger Woods og Elin Nordegren vil skilles. Ifølge Boston Herald jogget Woods uten giftering onsdag. Foto: Reuters

- Mange lurer på hvordan jeg kunne gjøre dette mot Elin og barna mine. Jeg trodde at reglene ikke gjalt meg. Jeg tenkte kun på meg selv. Jeg trodde jeg kunne gjøre hva jeg ville, utdyper Woods.

Flere nettsteder har skrevet at Nordegren er innstilt på å redde ekteskapet for barnas skyld. Også Woods skal ha et håp om at familien skal fungere som før etter oppholdet på klinikken.

- Jeg trodde at jeg kunne gjøre hva jeg ville på grunn av min kjendisstatus. Det var feil. Reglene gjelder meg også. Jeg har sviktet kona, barna, min kones familie, moren min, fans og organisasjonen min. Nå må jeg gjøre opp for meg, sier Woods.

Sviktet

Golfstjernen legger vekt på at han er den eneste som har ansvaret for å ha vært utro mot kona. Og at han nå vil søke mer hjelp for å hindre at han gjør noe slikt igjen.

- Jeg var en rollemodell for mange barn. Jeg vil si til foreldrene deres at jeg er veldig lei meg. Jeg har en lang vei å gå, selv om jeg har fått hjelp for problemene mine, forteller golfstjernen.

Elskerinner

Mens Woods har holdt seg unna rampelyset har den ene påståtte elskerinnen etter den andre stått fram med pikante historier.

ELSKERINNE? Rachel Uchitel er blant de mang kvinnene som har blitt koblet til Tiger Woods. Foto: AP
ELSKERINNE? Rachel Uchitel er blant de mang kvinnene som har blitt koblet til Tiger Woods. Foto: AP

Woods skal også vært på en klinikk hvor han ble behandlet for sex-avhengighet. Der skal han ifølge nettstedet radaronline.com ha fått besøk av Nordegren.

Flere kjendisnettsteder skrev at Nordegren tilbrakte fem dager sammen med ektemannen på sexavvenningsklinikk i Hattiesburg i Mississippi.

Nå vil Woods fortsette å få terapi og hjelp.

- Jeg vil fortsette å få hjelp og terapi. I terapien min har jeg lært at det er viktig å ha balanse i livet. Det vil jeg prøve å få nå, forteller Woods.

Etter 15 minutter ga Woods en lang klem til moren sin Kultilda før han hilste på flere av sine venner. Deretter gikk han ut av rommet med hodet lett bøyd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport