Hovedinnhold

Nordlie: - Ren mobbing

Krever beklagelse i beste sendetid

FLEIPET MED NORDLIE: Tom Nordlie reagerte sterkt på hva Kari Traa og Steinar Hoen sa da de delte ut pris til årets trener. Foto: Scanpix
FLEIPET MED NORDLIE: Tom Nordlie reagerte sterkt på hva Kari Traa og Steinar Hoen sa da de delte ut pris til årets trener. Foto: Scanpix
LILLEHAMMER/OSLO (VG) Tom Nordlie reagerer meget sterkt på det han kaller «ren mobbing» av seg under Idrettsgallaen i NRK i går kveld.

- Folk tror jeg tåler alt mulig. Men også jeg har en grense. Jeg tåler mye, men nå er begeret fullt. Folk tror de kan si hva de vil om meg, sier den omstridte FFK-treneren til VG.

Les også:- Nå er det synd på Tom!

Full latter

Fredrikstads trener forventer en beklagelse i beste sendetid fra NRK, etter å ha sett hva duoen Kari Traa og Steinar Hoen sa da paret skulle dele ut en pris i Håkons Hall - foran en million TV-seere.

Les også:Tahir overrasket prisvinneren

«Tippeligaklubbene har gjort et felles nyttårsforsett: de skal ikke ansette Tom Nordlie i 2010. Men nyttårsforsetter brytes som kjent allerede før februar», ble det sagt fra podiet.

Så fulgte de opp med at «prisen går til Tom Nordlie... nei han er jo ikke nominert,» - til full latter fra salen.

- Det er trist hvis Nordlie opplever det slik. Det var ikke intensjonen, sier Claus Wiese, som var NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen i Lillehammer.

VG Nett-leser:
Jeg synes svertekampanjen og mobbingen har gått langt over alle grenser.
Diskutér saken her

- Bård Tufte Johansen er en humoristisk programleder som setter sitt preg. Det var ikke vondt ment overfor Tom Nordlie, sier Wiese.

Les også:- Vurderte å ta en «Will Smith»

Nordlie sier:

- Jeg har faktisk en jobb, ansatt i Fredrikstad Fotballklubb, jeg har ikke fått sparken. Men med så mye støy som det er rundt meg i disse tider, så skjønner ikke alle en spøk. Jeg reagerer veldig på dette.

Han sier at han snart blir «spedalsk i alle miljøer» hvis mobbingen fortsetter.

Kona reagerte

REAGERER: Tom Nordlie. Foto: Scanpix
REAGERER: Tom Nordlie. Foto: Scanpix

- Jeg får beskjed at jeg ikke må snakke så hardt til spillere. Men se hvordan Norge behandler meg? Jeg tåler ikke alt jeg heller, sier den omstridte treneren - som selv delte ut prisen for «årets trener» til Peter Mueller på Idrettsgallaen i 2006.

- Nå skal Mueller og jeg mobbes for alt mulig. Kona reagerte tidlig i programmet på at Mueller ble mobbet, sier Nordlie.

En av prisutdelerne, Steinar Hoen, sier at «det var bare moro».

- Teksten ble tenkt ut av Kari Traa og meg, sammen med en tekstforfatter fra NRK. Så dette er like mye NRKs regi som vår. Men uansett så var ikke dette ondsinnet.

Hoen mener at det ikke var mobbing.

- Bård Tufte Johansen la jo lista med sin omtale av Peter Mueller tidlig i programmet, og vi bare fulgte opp.

- Forbauset over idretten

Helga Johannessen, initiativtager til Anonyme foreldre av mobbeofre (AFAM), er skuffet over det hun hørte i NRK-programmet. Hun kontaktet selv VG i går:

- Idretten skal ta avstand fra mobbing, vold og rasisme. Derfor er jeg forbauset over at de harselerer over en mann som ligger nede. Jeg er skuffet når Idretts-Norge lirer av seg slike ubetenksomheter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport