Hovedinnhold

OL 2014

Putin til homofile: - La barna være i fred

MØTTE FRIVILLIGE: Det var under dette møtet med frivillige at president Vladimir Putin kom med nye uttalelser om homofili. Merk at de frivilliges uniformer er regnbuefargede. Foto: AFP
MØTTE FRIVILLIGE: Det var under dette møtet med frivillige at president Vladimir Putin kom med nye uttalelser om homofili. Merk at de frivilliges uniformer er regnbuefargede. Foto: AFP
President Vladimir Putin sier at homofile ikke bli utsatt for noen form for trakassering under OL i Sotsji.

Denne saken handler om:

Derimot ber han dem holde seg unna barn.

- De kan føle seg trygge, men vennligst la barn være i fred, sa Putin under et møte med frivillige til vinterlekene i dag.

Det har vært mye diskusjon rundt Russlands nye «homolov», som forbyr propaganda om homofili overfor mindreårige. Flere utenlandske idrettsstjerner har gått ut mot loven.

Propagandaforbud

Putin er for tiden i Sotsji for å se på hvordan forberedelsene til OL går. Det var under et møte med de frivillige at han ble spurt hvorfor klærne deres var regnbuefargede, med tanke på debatten omkring homoloven.

- Vi har ikke noe forbud mot forhold med ikke-tradisjonell seksuelle orientering, svarte presidenten.

- Vi har forbud mot propaganda for homoseksualitet og pedofili. Jeg vil understreke dette. Dette er to helt forskjellige ting. Et forbud og et forbud mot propaganda er to forskjellige ting.

- Liberalt

Putin la til at Russland er mer liberalt enn andre land. Han hevdet at homoseksualitet fortsatt er straffbart i enkelte amerikanske stater.

- Vi forbyr ingenting, og ingen blir fjernet fra gatene, og det er ikke noen straff for slike forhold.

Tidligere denne uken sa Putin at lekene vil bli holdt uten noen form for diskriminering. I dag la han imidlertid til at Russland er et tradisjonelt land, og nektet å akseptere europeiske verdier. Putin hevdet også at enkelte land vurderer å tillate pedofili.

Ingen fengselsstraff

Under et seminar i Oslo i går sa Anastija Smirnova, en av lederne for homobevegelsen i Russland, at hun er glad for at Putin har uttrykt så klart at diskriminering er forbudt.

Det var i sommer at den nye loven ble vedtatt. Den kriminaliserer «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner» mot mindreårige. Formålet med loven er å «skåne barn mot propaganda som strider mot tradisjonelle familieverdier».

Putin har tidligere lovt at OL-deltagere ikke skal fengsles.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport