Hovedinnhold

Sluttet i Antidoping Norge - gir ut bok om «dopingbløff» før OL

SKRIVER BOK: Mads Dranges bok, "Den store dopingbløffen", skal ut før OL i Sotsji. Her er han fra tiden i Antidoping Norge. Foto: Scanpix
SKRIVER BOK: Mads Dranges bok, "Den store dopingbløffen", skal ut før OL i Sotsji. Her er han fra tiden i Antidoping Norge. Foto: Scanpix
(VG) Bare måneder etter at han sluttet i Antidoping Norge, gir Mads Drange (32) ut boken «Den store dopingbløffen».

Denne saken handler om:


Den kommer etter alt å dømme ut en gang før OL i Sotsji.

Både Drange og Kagge forlag legger lokk på innholdet i boken. Etter det VG forstår er imidlertid ett av temaene svakhetene som er knyttet til dagens dopingtester, og hvor «lett» det er å unnslippe en positiv test dersom man jukser.

Kilder spekulerer også i om boken vil omtale unnfallenhet fra idretten selv i kampen mot doping, samt kritikk mot måten deler av media arbeider på.

Om det rettes mistanke mot konkrete norske miljøer, er ukjent. VG vet at Drange ikke kunne skrevet boken, med dagens innhold, dersom han fortsatt hadde vært ansatt i Antidoping Norge.

- Jeg kan ikke kommentere noe jeg ikke har lest, men forholder meg til at Mads overholder taushetserklæringen fra tiden hos oss, sier leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Fritt Ord-støtte

VG vet også at både den svenske dopingeksperten Bengt Saltin og SVT-journalist Hasse Svens er blant dem som har blitt intervjuet. Ingen av dem ønsker å uttale seg om forespørselen de har fått.

NRKs valg om å ikke sende vinterens kontroversielle dokumentarfilm, «Blodracet» - som er laget av Svens, skal imidlertid ha vært et tema.

Fritt Ord har gitt Mads Drange 75.000 kroner i støtte til utviklingen av «Den store dopingbløffen».

Drange jobbet i flere år i Antidoping Norge, før han sa opp tidligere i år. Han får svært gode skussmål av mange av dem han har jobbet tett med de siste årene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport