Hovedinnhold

John Olav Einemo legger opp

SLUTT PÅ KARRIEREN: John Olav Einemo kommer ikke til å satse videre på MMA. Foto: VGTV
SLUTT PÅ KARRIEREN: John Olav Einemo kommer ikke til å satse videre på MMA. Foto: VGTV
(VG Nett) MMA-fighter John Olav Einemo (36) har bestemt seg for å legge opp etter at han ikke får flere kamper i UFC med det første.

Denne saken handler om:

Dette er MMA:

* Står for Mixed Martial Arts.
* Er fullkontakts kampsport med mange forskjellige elementer fra blant annet boksing, bryting, kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu.
* Det er forbudt å gå MMA-kamper i Norge.
* Kampene foregår både i vanlige bokseringer og i såkalte bur med høye vegger – først og fremst for å beskytte utøverne fra å ramle ut av ringen.
* Det kjempes som regel i runder som varer fem minutter. De fleste proffkampene består av tre runder, mens mesterskapskamper som regel er fem runder.
* UFC er det største MMA-forbundet.
* Joachim Hansen vant i 2008 lettvektklassen i forbundet DREAM.

- Jeg har vært usikker ganske lenge, men slik det ser ut nå så gir jeg meg. Det er ikke så lett å kombinere det å være profesjonell fighter i utlandet med familieliv her hjemme i Norge, sier Einemo til VG Nett.

Einemo er en svært rutinert fighter, og har sin bakgrunn fra brasiliansk jiu-jitsu, men siden 1998 har han trent MMA.

- Da var ikke Mixed Martial Arts stuerent i det hele tatt, men nå begynner folk å vite litt mer om hva det er for noe, sier tungvekteren.

Han har i løpet av det siste året gått to kamper i UFC (Ultimate Fighting Championship) som for tiden er det største og mest populære MMA-forbundet. Debuten i juni i fjor endte med knockouttap mot Dave Herman, mens det ble poengtap mot Mike Russow i januar.

STARTET I 1998: John Olav Einemo har drevet med MMA i mange år. Nå blir han først og fremst trener. Foto: Scanpix Foto:
STARTET I 1998: John Olav Einemo har drevet med MMA i mange år. Nå blir han først og fremst trener. Foto: Scanpix Foto:

- Jeg har fått en mail fra UFC og fått beskjed om at det ikke blir flere kamper på meg. Døren står fortsatt på gløtt og de sier jeg må gå et par kamper i et annet forbund og overbevise der. Men jeg tror det er greit å sette strek nå, sier Einemo.

Skal trene Aardalen

Tidligere denne uken skrev VG Nett at Einemo skal få en sentral rolle i trenerapparatet til Joakim Aardalen som satser for fullt på å nå verdenstoppen i MMA innen tre år.

- Jeg vil bidra så godt jeg kan for MMA i Norge. Det er en idrett jeg brenner for, og nå satser jeg på å hjelpe Joakim fremover, sier 36-åringen.

Han skal for øvrig ikke være til stede når UFC arrangeres i Stockholm 14. april.

- Nei, det passer ikke så bra. Da skal jeg på bryting med sønnen min i Lørenskoghallen. Det er der prioriteringen min ligger nå.

KNOCKET UT: John Olav Einemo tapte på knockout mot Dave Herman i UFC-debuten i fjor. Foto: AP
KNOCKET UT: John Olav Einemo tapte på knockout mot Dave Herman i UFC-debuten i fjor. Foto: AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport