Hovedinnhold

Sølvvinner på dagens VM-tempo i Australia:

«Contador er en fantastisk utøver og en strålende person»

GEELONG (VG Nett) Fabian Cancellara gjorde alt for å gli unna spørsmål om Alberto Contadors positive dopingprøve. Tidligere dopingsynder David Millar valgte en annen strategi.

Denne saken handler om:


Briten tok sølv på dagens VM-tempo i Australia. Dermed måtte han møte til pressekonferanse i Geelong. De første ni minuttene av pressekonferansen handlet samtlige spørsmål om dagens temporitt.

Bakgrunn:Rystet Riis: - Utrolig uheldig

På oppfordring fra VG Nett ble temaet deretter byttet til Alberto Contador. Iallfall en liten stund.

Verken Fabian Cancellara eller David Millar virket nemlig nevneverdig lystne på å snakke om spanjolen i dag.

Saken fortsetter under bildet.

I SØKELYSET: Lokalet i Madrid var fylt til randen av journalister da Alberto Contador skulle forklare seg i ettermiddag. Foto: AFP
I SØKELYSET: Lokalet i Madrid var fylt til randen av journalister da Alberto Contador skulle forklare seg i ettermiddag. Foto: AFP


Millar gikk lengst av de to - men da var den offisielle pressekonferansen egentlig avsluttet. I en korridor bak podiet serverte briten følgende forsvarstale til ære for Contador:

- Vi må vente til all informasjonen er tilgjengelig. Tvilen skal komme tiltalte til gode. Alberto er en fantastisk utøver og en strålende person. Jeg tror sjansen er stor for at denne saken blåses ut av alle proporsjoner.

- Hvorfor?

- Fordi det er snakk om et mikrofunn og på en hviledag. Det henger ikke på greip. Dersom utslaget hadde dukket opp på andre dopingprøver i tillegg derimot..., sier Millar.

VG Nett-leser:
- Jeg tror ikke en meter på han har tatt dette stoffet med viten og vilje. Stoffet har lang halveringstid i kroppen og med dosen han er testet for skulle han med selv en minimal dose ha tatt stoffet lenge før touren og dermed testet positiv flere ganger imellom.
DISKUTÉR!

David Millar fikk selv to års utestengelse for dopingbruk i forkant av Tour de France for seks år siden. Siden har han, i motsetning til mange andre i sykkelsporten, fått stor respekt for sine holdninger i kampen mot dopingbruk. Tempospesialisten har dermed vært ønsket tilbake i feltet igjen.

VILLE AVVENTE: Firedobbel verdensmester på tempo, Fabian Cancellara, var ikke spesielt lysten på å snakke om Alberto Contador etter dagens VM-tempo, som han vant suverent. Foto: AP
VILLE AVVENTE: Firedobbel verdensmester på tempo, Fabian Cancellara, var ikke spesielt lysten på å snakke om Alberto Contador etter dagens VM-tempo, som han vant suverent. Foto: AP

Tåkeprat av Cancellara

Fabian Cancellara, som tok sitt fjerde VM-gull på tempo i dag, var langt mindre konkret i uttalelsene sine om Contador i ettermiddag. Contador, verdens beste i treukersritt, er i trøbbel etter å ha testet positivt på et forbudt stoff under Tour de France.

Les også:Her har Contador allerede testet positivt

På spørsmål om hvordan sveitseren reagerte på nyheten om Contador, svarte han følgende overfor VG Nett:

- I dag måtte jeg fokusere på meg selv, og ikke på det som foregår i Europa. Vi må vente til etter pressekonferansen hans for å forstå hva som foregår. Man skal respektere reglene, de er uomtvistelige. B-prøven må sjekkes, og deretter kan diskusjonen fortsette. Reglene må overholdes og jeg er den første til å overholde dem. Jeg håper hele verden respekterer det. Vi må vente og se. Resten blir bare rykter og polemikk. Hvis det, hva så?

- Kan du si noe helsesituasjonen til sykkelsporten: Er den renere i dag enn for noen år siden?

- Ah, renere? Sykkelsporten går den rette veien. Diskusjonen om radiobruk under rittene som pågår...

Deretter satte Cancellara i gang en monolog om den kontroversielle bruken av radiokommunikasjon mellom ryttere og sportsdirektører.

Etter 118 sekunder, ifølge VG Netts opptaker, var sveitseren ferdig. Og da fortsatte pressekonferansen med sportslige spørsmål.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel