Hovedinnhold

Stein ødela for Svindal

NUMMER ÅTTE: Aksel Lund Svindal ble nummer åtte i storslalåmrennet i Kranjska Gora. Foto: Ap
NUMMER ÅTTE: Aksel Lund Svindal ble nummer åtte i storslalåmrennet i Kranjska Gora. Foto: Ap
Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kjørte seg noe opp i annenomgangen, men hevdet seg ikke helt i toppen under verdenscupstorslalåmen i Kranjska Gora.

Ted Ligety fra USA tok årets klareste seier i storslalåm lørdag. Amerikaneren ledet med hele 1,22 sekunder ned til italienske Massimiliano Blardone fra Italia etter én omgang. Ligety kjørte nesten like overbevisende i annenomgangen og vant til slutt med 1,61 sekunders margin til franske Alexis Pinturault. Marcel Hirscher fra Østerrike ble nummer tre.

Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på 8.-plass. Kjeller-alpinisten ødela en ski i første omgang og mistet noe ekstra tid på grunn av det. I finaleomgangen kom Svindal bedre i gang, men tapte en del tid mot slutten av løypa. Han klatret likevel tre plasser fra 11.-plassen etter første tur ned storslalåmløypa.

Kjørte på stein

- Jeg kjørte på en stein og ødela en ski i første omgang. Det er ikke hele forklaringen på at jeg ikke hang helt med, men i hvert fall noe av den. I annenomgangen kom jeg fint i gang på toppen, men jeg mistet en del tid i det siste henget, sa Svindal til NTB.

Han syntes forholdene var gode i Slovenia, og mente uhellet i første omgang ikke kunne skyldes på løypa.

- Det var helt fine forhold. Først trodde jeg bare at jeg måtte være mer nøye med kjøringen, men så viste det seg at den ene skien var ødelagt.

Kjetil Jansrud, som tok sin første verdenscupseier sist helg, har hatt mye trøbbel med ryggen de siste ukene. Ryggskaden har vist seg å være vanskeligere å holde i sjakk i de tekniske øvelsene enn i super-G og utfor. Jansrud endte på delt 12.-plass etter å ha ligget som nummer 14 etter én omgang.

- Tøffere for ryggen

- Jeg er absolutt ikke fornøyd med dette. Det går bedre for meg i fartsdisiplinene og jeg innser at det er tøffere for ryggen å kjøre storslalåm, sa Jansrud til NTB.

Jansrud virket noe reservert på toppen i begge omgangene. Til slutt var gudbrandsdølen 3,40 sekunder bak Ligety.

- Jeg kjørte bra i noen partier og skal ikke slå fast om det var ryggen eller teknikken som førte til at jeg ikke gjorde det bedre. Men jeg må nok innse at det vil fungere best i fartsdisiplinene resten av sesongen. Så får vi se hva vi får gjort med skaden etter sesongslutt, tilføyde Jansrud.

Truls Ove Karlsen kjørte seg opp seks plasser i finaleomgangen og ble nummer 22. Steinkjer-alpinisten vant sitt eneste verdenscuprenn i nettopp Kranjska Gora for åtte år siden. Det skjedde i slalåm. Lørdag var 36-åringen hele 4,13 bak vinner Ligety. Markus Nilsen og Emil Bjørtomt Kristiansen klarte ikke å kvalifisere seg til 2. omgang. Leif Kristian Haugen kjørte ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint