Hovedinnhold

Lahti får ski-VM 2017

SKI-VM: Lahti skal arrangere ski-VM i 2017. Bilde er av Marit Bjørgen fra et lokalt renn i Rørdal. Foto: Hallgeir Vågenes
SKI-VM: Lahti skal arrangere ski-VM i 2017. Bilde er av Marit Bjørgen fra et lokalt renn i Rørdal. Foto: Hallgeir Vågenes
Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte torsdag at ski-VM for nordiske grener i 2017 skal gå i finske Lahti.

Denne saken handler om:

Det måtte tre avstemninger til før den finske skimetropolen vant. I finalerunden sto man igjen med slovenske Planica og Lahti, men i avstemningene gikk det 12-3 i favør finnene.

Polske Zakopane røk ut i første avstemning med null stemmer, mens Oberstdorf røk ut i andre med tre stemmer.

- Lahti har tradisjonelt vært en sterk arrangør i en årrekke, og det er veldig moro at finnene fikk VM igjen. I 2017 får de også endelig muligheten til å kvitte seg med dopingsyndromet fra VM 2001, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

Hyggelig og overraskende

- Dette var veldig hyggelig, men kanskje litt overraskende. Det er spesielt at tre ski-VM i nordiske grener går i Skandinavia mellom 2011-2017. Dette åpner igjen muligheten for at Norge kan søke neste nordiske VM tidligere enn antatt ettersom vi har en avtale å rullere oss imellom, sier visepresident Erik Røste.

Lahti har tidligere arrangert ski-VM for nordiske grener i 1978, 1989 og 2001.

Sveitsiske St. Moritz ble valgt som vertskap for alpin-VM 2017. De vant avstemningen mot svenske Åre med 12-3. Italienske Cortina trakk sin søknad.

Svindal-start i St. Moritz

VM i St. Moritz i 2003 var Aksel Lund Svindals første alpine mesterskap i karrieren. Lund Svindal kjørte blant annet inn til femteplass i storslalåm. Om fem år er forhåpentligvis Lund Svindal tilbake i St. Moritz som en av storfavorittene.

- St. Moritz var blant storfavorittene, og er en dreven og dyktig arrangør, sier Kvitfjell-sjef Svein Mundal.

Østerrikske Kulm og spanske Sierra Nevada ble enstemmig valgt som vertskap for henholdsvis skiflygings-VM og et felles VM mellom fristil og snowboard i 2017.

Roar Ljøkelsøy vant det siste norske gullet i skiflyging i VM i 2006. Samme året tok Norge gull i lagkonkurransen.

- Vi har mange gode og stolte tradisjoner i Kulm. Det kommer en ny bakke i Kulm, men det sies at det ikke blir lengre hopp en 230 meter, sier president i organisasjonskomiteen i Vikersund Håvard Orsteen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint