Hovedinnhold

Jansrud kjørte seg opp til pallplass

Kjetil Jansrud (32) kjørte et godt slalåmrenn og klatret opp på seierspallen med 3.-plass i superkombinasjonen i Italia fredag.

Nordmannen skuffet litt i utfordelen, der han var nesten sekundet bak ledende Dominik Paris, men med en av de beste slalåmtidene ble det nok en pallplassering i verdenscupen for Jansrud.

– Dette var bra med tanke på utgangspunktet i utfordelen. Jeg leverte en bedre slalåmdel enn jeg har gjort på veldig lenge. Jeg er veldig glad for å være på pallen i superkombinasjon, sier Jansrud til NTB og legger til at han slet litt med både føre og isgrep fredag.

Pallplassen er uansett godt nytt for han skal ut i samme øvelse i OL.

– Det lover bra, men man ser på startfeltet i dag at de beste er veldig raske.

I SVEVET: Kjetil Jansrud endte på 3. plass i Bormio.
I SVEVET: Kjetil Jansrud endte på 3. plass i Bormio. Foto: Marco Trovati, AP

Vinneren Alexis Pinturault var det ingen som klarte å nærme seg. Franskmannen var bare nummer 19 etter utfordelen, men knuste samtlige konkurrenter i slalåmløypa.

I mål var Pinturault 42 hundredels sekund foran toer Peter Fill. Jansrud fulgte bare tre hundredeler bak italieneren. Det ble nervepirrende minutter mot slutten for Jansrud, men han kunne puste lettet ut da Matthias Mayer havnet bak ham og Paris kjørte ut.

Alexander Aamodt Kilde traff ikke like godt som lagkameraten fredag. Han hadde 18. beste utfortid og endte også på 18.-plass i kombinasjonen.

Aksel Lund Svindal kjørte ikke fredagens superkombinasjon. Det gjorde derimot Sebastian Foss Solevåg, som havnet langt utenfor seierskampen med en 42.-plass i utfordelen.

Han endte til slutt på 30.-plass.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint