Hovedinnhold

Ingen slår Aamodt i alpinguttas «Ironman»-test

SJANSELØS: Aksel Lund Svindal jaktet Kjetil André Aamodts «Ironman»-rekord, men var sjanseløs. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix
SJANSELØS: Aksel Lund Svindal jaktet Kjetil André Aamodts «Ironman»-rekord, men var sjanseløs. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix
TOPPIDRETTSSENTERET (VG Nett) Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og resten av våre alpinister møtte veggen igjen.

Alpinistene møtte til sin årlige «Ironman-test» på idrettshøgskolen.

I den beinharde testen på Sogn har ingen slått legenden Kjetil Andre Aamodt siden 2003 - og heller ikke i år klarte de å banke Aamodt.

- Nå er det jammen på tide at noen hamler opp med Kjetil, sa hans far og tidligere topptrener Finn Aamodt før start.

Men selv om alle alpinistene tok konkurransen på ramme alvor, klarte ingen å hamle opp med Kjetil Andre Aamodts rekord på 891 poeng fra august 2003.

Kjetil Jansrud valgte å stå over den innledende 3000 meteren på grunn av fortsatt dårlig rygg, mens Aksel Lund Svindal var sulten, men sjanseløs på Aamodts rekord.

- Det er helt greit. For Aamodt var jo denne konkurransen nærmest en livsstil, vi andre tar det litt med ro. Vi kan veldig mye, men er ikke best på noe. Men uansett fikk vi en fin gjennomkjøring, sa Aksel Lund Svindal til VG Nett etter konkurransen.

Både Lund Svindal og Jansrud var imidlertid fornøyde med ungggutta på alpinlandslaget og ikke minst samholdet i i gruppen.

- Ironman er et fint tiltak som fører oss sammen utenfor sesong, fastslo Kjetil Jansrud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint