GOD KJØRING: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 3. til 2. plass i 2. omgang. Foto: Robert F. Bukaty / AP

Kristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen i storslalåm

Henrik Kristoffersen (25) tok ledelsen i mål og stod imot angrepet fra Leif Kristian Nestvold-Haugen (32), men Tommy Ford leverte en suveren 2. omgang og stjal seieren foran nordmannen.

Henrik Kristoffersen lå godt an til å kunne ta sin andre verdenscupseier for sesongen da han gikk i mål til suveren ledelse i Beaver Creek – med tredje beste tid i 2. omgang. Men ingen klarte å hamle opp med hjemmehåpet Tommy Ford.

Amerikaneren fulgte opp den glitrende 1. omgangen og økte avstanden til Kristoffersen fra 23 til 80 hundredeler, noe som holdt til en soleklar seier.

Kristoffersen var likevel storfornøyd med sesongens andre pallplass – den første i storslalåm – og besøk av en nordmann under premieutdelingen.

– De norske fartsgutta har vært to stykker på pallen så mange ganger. Det er godt at det nå er teknikkgutta sin tur, sier han til NRK.

Søndagens 2. plass sender ham opp på 4. plassen i verdencup-sammendraget sammenlagt med 193 poeng, bak ledende Matthias Mayer (233 poeng), Vincent Kriechmayr (212) og Dominik Paris (204).

– Det er ikke favorittbakken – og jeg taper veldig mye før «Golden Eagle»-partiet. Jeg er bra happy med dagen, sier Kristoffersen – og mener at det blir annerledes i Val d’Isère neste helg.

25-åringen har vært på pallen der i hver sesong siden 2015/16 og vunnet slalåmen to ganger (2016 og 2016). I fjor ble det 2. plass i storslalåmrennet.

NORSK JUBEL: «Teknikkgutta» Leif Kristian Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen jubler i målområdet. Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå best an av de norske, 20 hundredeler bak Ford, etter den første omgangen. Han kjørte jevnt med Kristoffersen frem til nest siste passering, men tapte siste stykke ned mot mål.

– Det er beste sesongåpningen noen gang og jeg føler meg bra om dagen. Det er deilig å være 32 år og være på sitt beste, sier Nestvold-Haugen til NRK.

les også

Henrik Kristoffersen vant slalåmåpningen: – Der satt den!

Lucas Braathen (19) fortsetter å imponere. Plasseringsmessig kom han ikke i nærheten av 6. plassen fra Sölden, men unggutten viser at han henger med og kan kjøre stabile omganger i konkurranse med verdenseliten. Han slo seg likevel ikke på brystet etter 15. plassen i Beaver Creek.

– Selv om dette er bra, er det ikke bra nok, konstaterte han overfor NRK.

Rasmus Windingstad og Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i 1. omgang. Kilde tar med seg en 2. plass fra fredagens Super G tilbake til Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder