UTE: Her jubler Aksel Lund Svindal etter et utforrenn i Val d'Isere. Nå blir det ikke mer jubel på en stund.
UTE: Her jubler Aksel Lund Svindal etter et utforrenn i Val d'Isere. Nå blir det ikke mer jubel på en stund. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Aksel Lund Svindal operert – ferdig for sesongen

ALPINT

Skistjernen Aksel Lund Svindal (34) har gjennomgått en kneoperasjon og er ferdig for sesongen.

Publisert: Oppdatert: 17.01.17 12:45

Det varslet 34-åringen på sin Instagram-konto, der han la ut bilde av seg selv i sykehussengen, i 12-tiden tirsdag.

– Det har vært mye frem og tilbake i vinter. Det har vært daglige vurderinger og avgjørelser om det er mulig for meg å delta i verdenscupen eller ikke, og etter konkurransene i Val Gardena har jeg hatt en dårlig følelse, sier Svindal i en pressemelding.

– Denne følelsen ble veldig bekreftet under operasjonen. Menisken hadde løsnet, så det er ingen tvil om at en operasjon var nødvendig. Nå bruker vi de neste dagene på å legge en god plan for rehabilitering, sier stjernealpinisten.

Les også: Søkkrik på Arne Fredly-råd

I Val Gardena imponerte Svindal alle med sin pallplassering.

Under operasjonen tirsdag ble det fjernet bruskbiter og menisken ble festet igjen.

– Undersøkelsene viser at det var riktig og helt nødvendig å gjennomføre dette inngrepet nå, sier landslagslege Marc Strauss i en pressemelding.

– Uten inngrepet hadde skaden blitt forverret og Aksel hadde kjørt med store smerter resten av sesongen. Aksel kan ikke stå på ski de neste seks månedene, men starter opptreningen igjen med en gang, sier Strauss.

Den øvrige verdenseliten er i Kitzbühel denne uken, der det skal kjøres både super-G, utfor og slalåm i løpet av helgen.

Her kan du lese mer om