LANDSLAGSSJEF: Christian Mitter har ledet alpinlandslaget siden 2015. Her er han på et pressetreff under VM i Åre i 2019. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

NRK: Varsel mot landslagssjefen i alpint

Alpinherrenes helsepersonell har sendt et varselbrev om det de mener er uholdbare arbeidsforhold. De mener Christian Mitters lederstil er så ille at de truer med oppsigelse, skriver NRK.

I varselet skal det bli brukt ord som «hersketeknikker», «latterliggjøring», «usynliggjøring» og «skarpe irettesettelser» om landslagssjefens lederstil.

– Dessverre er flere i helseteamet i ferd med å gi seg, og angir at oppførselen til Mitter er en sterkt medvirkende faktor til at de slutter. Hvis situasjonen ikke endres, vil flere sannsynligvis slutte, heter det i varselet, ifølge NRK.

Det nesten tre sider lange varselbrevet ble sendt 22. februar, like etter alpin-VM, til ledelsen i alpinlandslaget og Norges Skiforbund. I tillegg skal Arbeidstilsynet ha fått brevet som hele helseteamet til alpinherrene – to leger og seks manuellterapeuter – stiller seg bak, ifølge NRK.

Selv sier Mitter, som har ledet det norske alpinlandslaget siden 2015:

– Jeg er kjent med at det er kommet en varsling mot meg når det gjelder min lederstil og kommunikasjonsform. Jeg tar tilbakemeldingene på alvor, og først er det nødvendig for meg å finne ut mer om hva det dreier seg om. Jeg ønsker at vi skal gå gjennom dette på en ryddig og konstruktiv måte, sier Mitter til statskanalen, uten ønske om å kommentere ytterligere.

Mitter har ikke besvart VGs henvendelser tirsdag. Sportssjef Claus Ryste sier til NRK at han har «god tro på at vi skal løse det på en god måte». Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor VG.

Det er ikke lenge siden forrige konflikt for alpinherrene. Henrik Kristoffersen møtte nylig i retten i sin kamp mot Norges Skiforbund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder