Her ryker rennet for Kristoffersen: Kjørte ut i Chamonix

Henrik Kristoffersen (25) kjørte ut i 1. omgangen av slalåmrennet i Chamonix. Samtidig imponerer lagkamerat Sebastian Foss-Solevåg (28).

– Man kan ha et par dårlige renn, men ikke for mange, sa Kristoffersen til pressen etter rennet ifølge NTB.

I OL-byen fra 1924 ble det ikke stor lørdagsstemning for Kristoffersen. Han startet greit og fortsatte å kjøre teknisk godt. Men han lå litt bak Clement Noel og så ikke ut til å få maksimalt ut av omgangen.

Og rett før mål bommet han. Kristoffersen hektet i en av de siste portene og slo fortvilet ut med hendene. Kristoffersen, som leder verdenscupen sammenlagt, har ikke for vane å kjøre ut.

– Jeg traff porten litt på innsiden av kneet, så det var bare et slag på kneet, så det går fint. Sånne ting kan skje i slalåm. Man må kjørte tett og noen ganger skjer det. Jeg har ikke gjort det så mye i verdenscupen, sier Kristoffersen til NTB.

1. omgangen kan du følge i VGs direktestudio.

les også

Henrik Kristoffersen med ny seier i Schladming – tangerte Kjetil André Aamodt

Sist gang det skjedde i et slalåmrenn var i Schladming i fjorårssesongen.

Det er sveitseren Daniel Yule, som nå leder rennet i Frankrike foran Noel. Han har vunnet tre av de fire siste slalåmrennene og er den store formkjøreren.

Og Kristoffersen er ikke alene om å ha kjørt ut. Blant annet har han fått følge av tre italienere ut av rennet.

Denne gangen kom Kristoffersen til Frankrike fra seier i årets Schladming-renn:

– Det er utrolig synd for Henrik at han røk ut i dag, sier Kjetil André Aamodt på NRK-sendingen.

For nå ligger Alexis Pinturault fra Frankrike på 4. plass. Franskmannen er den som ligger nærmest Kristoffersen i verdenscupsammendraget og kan nå ta mange poeng på Kristoffersen.

– Det kommer flere renn, så jeg stresser ikke sa nordmannen om situasjonen i verdenscupen.

les også

Braathen med Kristoffersen-advarsel etter nesten-sensasjon: – Jeg er den neste

Franskmannen ligger i øyeblikket 55 poeng bak i sammendraget og kan passere Kristoffersen i verdenscupen i løpet av dagen, dersom han blir nummer tre eller bedre.

Sebastian Foss-Solevåg har derimot kjørt meget sterkt og ligger på 5. plass. Han fikk spesielt farten opp mot slutten av omgangen, etter et par svake portpasseringer. Foss-Solevåg ligger 0,82 sekund bak Yule.

– Plasseringen er bra. Tidsmessig er det dårlig. Det skiller litt for mye der, sa Foss Solevåg til NRK.

Foss-Solevågs renn har vokst etter hvert som flere og flere løpere har havnet langt bak i Chamonix. Foss-Solevåg har forøvrig denne rekken i slalåm i denne sesongen: 9-10-10-4-14-9-9.

Unggutten Lucas Braathen startet bra og klarte seg bra nedover den vanskelige løypa. Han kjørte inn til 11.plass og får «veldig godkjent» av NRK-ekspert Kjetil André Aaamodt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder