Kristoffersen sjanseløs på Hirscher igjen: – Råeste jeg har sett

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 20:51

Del saken på:

Lenken er kopiert
ALPINT

Henrik Kristoffersen (23) kjørte seg opp til annenplass i Wengen, men var ikke i nærheten av Marcel Hirscher (28).

– Han er bare bedre for tiden, og så mye mer er det egentlig ikke å si. Noen vil kanskje si at jeg ble knust igjen, men i fjor var det en del renn jeg vant foran ham. Det er normalt at det svinger litt fram og tilbake, sier Kristoffersen til NTB.

Kristoffersen tok sin tiende pallplass for sesongen, men seieren lar fortsatt vente på seg. Søndag hadde Kristoffersen «jubileum». Han tok sin 40. pallplass i sitt 100. verdenscuprenn. 15 av dem er seirer.

– Jeg har ti pallplasser på tolv renn denne sesongen. I tillegg var dette min 100. start i verdenscupen. Det vil jeg ikke si at er så ille. Jeg nærmer meg, men det er litt arbeid igjen før jeg er der jeg ønsker å være, sier Kristoffersen bestemt.

– Det er så stabilt bra at det er helt utrolig. Henrik kjører fantastisk bra. Men han manglet kanskje litt sprut i henget i dag, sier Tom Stiansen, VM-vinner i slalåm fra 1997 og Eurosport-ekspert, til VG.

Hirscher-ros

Igjen var det Hirscher som snøt nordmannen for seieren. Det er åttende gang denne sesongen at Kristoffersen er på pallen, mens Hirscher har stått øverst. Østerrikeren vant med 93 hundredeler til Rælingen-mannen.

Hirscher har nå vunnet fem strake slalåmrenn – som første mann på 12 år (Giorgio Rocca gjorde det samme i 2006).

– Det er den råeste kjøringen jeg har sett. Hirscher har så fantastisk god kontroll. Det han gjør for tiden er så rått, sier Stiansen.

Topplass for Nestvold-Haugen Kristoffersen

Kristoffersen var tredjemann etter første omgang, 59 hundredeler bak Hirscher og 35 hundredeler bak André Myhrer. I andre omgang tok Kristoffersen annenplassen nesten sekundet foran Myhrer. Ramon Zenhaeusern ble nummer fire foran Leif Kristian Nestvold-Haugen.

LIVE: Vi fulgte andre omgang

Rælingen-mannen hadde vunnet de to siste slalåmrennene i de sveitsiske alpene, og med seier søndag ville han kopiert bragden til Ivica Kostelic og Ingemar Stenmark som har vunnet tre ganger på rad i Wengen.

Vår egen avdøde Stein Eriksen vant to ganger på rad i 1951 og 1952.

Nå er Kristoffersen 174 poeng bak Hirscher i sammendraget og 119 poeng bak i slalåmcupen.

Nordbotten skuffet

Eventyrlige Hirscher har vunnet totalcupen de siste seks sesongene. Totalt har han stilt opp i 215 verdenscuprenn. 53 har endt med seirer og 117 med pallplass.

Utrolig nok står Hirscher uten OL-gull, men han er naturligvis den soleklare favoritten til både slalåm og storslalåm i Sør-Korea.

– Det skal veldig mye til for at han ikke tar et gull nå slik han kjører, mener Stiansen.

Sebastian Foss-Solevåg tok 15.-plassen. Jonathan Nordbotten kjørte ut i andre omgang etter sin 16. plass i første omgang. Han tråkket seg opp igjen og var langt over minuttet bak. Nordbotten endte på 27. plass.

PS! Slalåmrennet i Wengen har blitt kjørt siden 1930.

Denne artikkelen handler om