Kristoffersen i ledelsen - avskriver ikke Hirscher

Publisert: Oppdatert: 21.01.18 13:05
ALPINT

KITZBÜHEL/OSLO (VG) Henrik Kristoffersen (23) leder foran finaleomgangen, men hverken han eller nordmannens lagkamerater vil avskrive Marcel Hirscher (28) - selv om østerrikeren ligger 1.05 sekunder bak etter første omgang.

– Det er alltid en liten, liten duell med flere. Det er mye som kan skje; vi er halvveis, svarer Henrik Kristoffersen på spørsmål om kampen om pallen-toppen blir en duell mellom ham og Michael Matt (24).

Matt kjørte med startnummer fire 0.95 sekunder raskere enn vanligvis suverene Hirscher, som kastet seg ut i den krevende løypen som nummer to.

– Det var ikke så halvgalt, kommenterte Kristoffersen til VG etter å ha tatt ledelsen fra startnummer seks - og tilføyde at han bare er ett tidels sekund foran Michael Matt foran finaleomgangen som starter klokken 13.30.

Han avviser at førsteomgangen hans var «nær perfekt»: - Det er aldri nær perfekt. Det fins ikke, sier han til VG i presse-paddocken i målområdet.

Dermed ligger alt til rette for en ny duell mellom Norge og Østerrike før den andre omgangen – denne gangen med Hirscher som outsider.

– Det blir et rotterace. Det er vanskelig å si, svarer Jonathan Nordbotten (19. plass) på spørsmål om Hirscher vil være i stand til å gjøre livet surt for Henrik Kristoffersen igjen.

Forrige sesongs VM-bronsevinner Leif Kristian Nestvold-Haugen (30) ligger på 5. plass foran finaleomgangen, med 64/100 opp til Hirscher.

– Det er tydelig at de to første har truffet. De bommet ikke mye. Det var en krevende trasé. Antakelig blir det mer åpent i 2. omgang. Matt har vist før at han kan håndtere dette, sier veteranen - som har ett hundredels margin å gå på til Stefano Gross på 6. plass.

– Vil det stå mellom Henrik Kristoffersen og Michael Matt, eller er Hirscher også med?

– Ja, Hirscher er med i kampen, svarer Leif Kristian Nestvold-Haugen.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Denne artikkelen handler om