Korsbåndet røk for Mowinckel etter stygt utfor-fall

Ragnhild Mowinckel falt stygt og måtte ut på båre i utfortreningen i Soldeu tirsdag formiddag. Nå bekrefter landslagssjefen at korsbåndet røk.

Publisert:

– Hun røk korsbåndet i sitt høyre kne. Nå skal hun fly hjem og til operasjon i Oslo, sier landslagssjef Tim Gfeller på telefon til VG fra Andorra. NRK meldte først om selve fallet, og om at skaden var et faktum.

Det var under utfortreningen i Soldeu at Mowinckel falt inn i nettet og pådro seg skaden, som hun ikke har hatt lignende av før. Den er av den alvorlige typen, og vil kreve lang opptrening etter en operasjon, som foreløpig ikke er tidfestet.

– Hun mistet balansen ut på hoppet og fløy langt. Skiene var nesten loddrette da hun landet, og da hun falt rundt, vred hun kneet. Men hun hun er ved godt mot, og hun vet hun har et bra apparat bak seg. Det er fortsatt ganske ferskt, og hun er bevisst på at hun skal komme seg tilbake, sier Gfeller.

Selv takker Mowinckel for støtten i et Instagram-innlegg:

Han er klar på at Mowinckel gjorde en feil før fallet, men sier at det bare var uflaks at den ble så brutal. Etter å nylig ha snakket med henne, beskriver Gfeller at hun føler seg bra.

– Men du vet aldri. Hun ble litt redd, men det går bra med henne, sa Tim Gfeller til VG tidligere tirsdag.

Fjorårets sølvvinner i utfor i OL i Pyongchang fullførte mandagens trening på en ellevte plass, og har ikke hatt sin beste utforsesong. Femteplassen på VM-utforen i Åre er hennes beste plassering denne sesongen.

På sin intagremkontor skriver Mowinckel:

– Den harde realiteten er at jeg ikke er uknuselig. Jeg er ved godt mot og ser fram til å vinne kampen i rehabiliteringen. Takk for alle hyggelige meldinger og støtte.

FRAKTET BORT: Ragnhild Mowinckel ble pakket inn og fraktet bort på båre. Foto: Eurosport

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder